Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2008

Το Ντυνάν, η σύμβαση και η... ψηφοφορία!

Έτοιμες να υπογράψουν είχε την Ιατρικό Αθηνών και τη Euromedica η διοίκηση του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, όπως αποκαλύπτεται από τη σύγκριση του κειμένου της υπογραφείσας σύμβασης διαχείρισης με το προσχέδιο σύμβασης που είχε αποσταλεί στον ”πρώτο προτιμητέο”, δηλαδή το Θεραπευτήριο Υγεία.

Τα δύο συμφωνητικά είναι... πανομοιότυπα, πλην βεβαίως των ονομάτων των δύο πλευρών! Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς εγκρίθηκαν από διοικητικά συμβούλια με διαφορά μίας ημέρας.

Το Υγεία αρνήθηκε να υπογράψει την προτεινόμενη σύμβαση ζητώντας πρώτα την εκπόνηση business plan, οπότε η διοίκηση του ιδρύματος Ντυνάν και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στράφηκε στις Ιατρικό Αθηνών και Euromedica.

Αυτές υπέγραψαν χωρίς καμιά προσθήκη την προτεινόμενη σύμβαση.

Είχε προηγηθεί και απόπειρα... ”άμεσης δημοκρατίας” στο Ερρίκος Ντυνάν, καθώς ο πρόεδρός του, κ. Α. Μαρτίνης, έθεσε το θέμα της εκχώρησης της διαχείρισης του νοσοκομείου σε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των ιατρών και του επιστημονικού προσωπικού!

Οι πληροφορίες λένε ότι ψήφισαν 238 άτομα και ότι υπέρ της ανάθεσης της διαχείρισης στο Υγεία τάχθηκαν οι... 218.

Πέντε και... μία ψήφο πήραν αντίστοιχα οι δύο άλλοι διαγωνιζόμενοι, Ιατρικό και Euromedica.

Λέτε γι’ αυτό να συνασπίστηκαν;

Υ.Γ.: Με... αγωνία περιμένουμε να δούμε πώς θα αιτολογηθεί το γεγονός ότι με αυτή τη σύμβαση Ιατρικό και Euromedica εμφανίζονται να αναλαμβάνουν τη διαχείριση του Ντυνάν, ”για την ψυχή της μάνας τους”. Κι αυτό το λέμε καθώς δεν προβλέπεται κάποια αμοιβή, όπως αποκάλυψε απο χθες το euro2day.gr.

Θα τολμήσουν άραγε σήμερα οι αρμόδιοι να πουν ανοιχτά ότι αυτό έγινε για να αποφύγουν τη διενέργεια διαγωνισμού και για να κάνουν απευθείας ανάθεση;

Κι εν τέλει, πώς θα κερδίσουν οι διαχειριστές; Όλα στο τσάμπα θα τα κάνουν; Για το... ”ονόρε”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v