Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2008

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ο ...θρίαμβος της Νότιας Καρολίνας

Ακόμα ένας ”θρίαμβος” καταγράφηκε στο ενεργητικό της Intralot μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης της άδειας για τη λοταρία της Ν. Καρολίνας!

Ή μήπως δεν είναι... θρίαμβος, αλλά παρουσιάζεται έτσι;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Πολιτεία της Ν. Καρολίνας δεν μοιράζεται τίποτα με τους διαχειριστές της λοταρίας της και αυτοί αμοίβονται με flat fee (σταθερό ποσό), είτε οι πωλήσεις της λοταρίας αναρριχηθούν στα ύψη είτε πέσουν από τα σημερινά τους επίπεδα.

Που σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχει κίνητρο για εκείνον που αναλαμβάνει το έργο της διαχείρισης, όπως η Intralot με flat fee. Απλώς ελπίζεις να κερδίσεις αν οι δαπάνες συντήρησης παραμείνουν χαμηλές και αν δεν σου βγουν τίποτα... απρόβλεπτα στην πορεία της σύμβασης.

Στην ανακοίνωση ανάθεσης του έργου αναφέρεται ότι η Intralot ήταν μειοδότης στον διαγωνισμό και ότι πρόσφερε τιμή ”πιο ανταγωνιστική σε κόστος” (από τους άλλους).

Πράγμα που δείχνει ότι η Intralot ακολουθεί την κλασική πεπατημένη, προσφέροντας άκρως ανταγωνιστικές τιμές, συμπιέζοντας έτσι τα περιθώρια κέρδους της, αφήνοντας δε πολύ μικρά ”παράθυρα” για ”διορθωτικές” κινήσεις στο μέλλον.

Εν πάση περιπτώσει, ας μη χαλάσουμε εμείς το πνεύμα ευφορίας με τους προβληματισμούς μας. Ό,τι και να ’ναι... τζίρος να γίνεται και… ο ΟΠΑΠ ας είναι καλά που φροντίζει για το bottom line!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v