Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2008

Τ.Τ. εναντίον Citigroup και το... παρασκήνιο!

Εξειδικευμένο νομικό γραφείο, το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν χειρίστηκε ανάλογες υποθέσεις στο εξωτερικό και κατά συνέπεια διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, προσέλαβε πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.).

Ο λόγος είναι να αναλάβει την υπόθεση εναντίον της Citigroup σχετικά με το θέμα των CDOs που πούλησε στο προηγούμενο μάνατζμεντ του οργανισμού.

Ως γνωστόν, το Τ.Τ. ισχυρίζεται σήμερα ότι για τα συγκεκριμένα προϊόντα υπήρχε η αίσθηση πως είναι εγγυημένου κεφαλαίου κατά 80%, ενώ στην πράξη αποδείχτηκε ότι δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν στο Τ.Τ. αναφέρουν ότι ”η Citi το ψάχνει το θέμα”, αλλά μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε εκφραστεί ακόμα επίσημη αντίδραση από την πλευρά της.

Αντιθέτως, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του αμερικανικού ομίλου υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης των όρων πώλησης των εν λόγω CDOs, αφού οι αγοραστές τους γνώριζαν πολύ καλά για τι προϊόν συζητούσαν εξαρχής και τι προέβλεπε η μεταξύ τους συμφωνία.

Μάλιστα, υποστηρίζεται χαρακτηριστικά: ”Δεν μπορεί όσο οι αγορές ήταν καλές και τα συγκεκριμένα προϊόντα έδιναν πολύ καλές αποδόσεις να μην υπήρχε θέμα παρανόησης και μόλις το κλίμα άλλαξε να ζητείται επαναδιαπραγμάτευση”.

Από την πλευρά της διοίκησης του Τ.Τ., όμως, δίνεται η απάντηση πως ”κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν η πλευρά της Citi επιμείνει στη σημερινή στάση της άρνησης, τότε το Τ.Τ. θα κινήσει τις διαδικασίες για να διεκδικήσει αυτό που θεωρεί δίκαιο μέσω της δικαστικής οδού. Πρόθεσή του πάντως είναι το θέμα να κλείσει εξωδικαστικά.

Όμως, από τη Citi γνωρίζουν καλά ότι αν υποχωρήσουν στην περίπτωση του Τ.Τ., τότε θα πρέπει να αναμένουν κύμα ανάλογων διεκδικήσεων και από άλλους πελάτες τους. Οπότε πολύ δύσκολα θα δεχτούν να προχωρήσουν σε κάποιας μορφής συμβιβασμό με τη διοίκηση του Ταμιευτηρίου για το συγκεκριμένο θέμα.

QUIZ: Αληθεύει αυτό που λένε οι... κακές γλώσσες, ότι δηλαδή η αποστολή του εξωδίκου εν μέρει σχετίζεται με την κακή σχέση της ”αρχηγικής τριπλέτας” της Citi σε ό,τι αφορά τη χώρα μας;

Kάποιοι έχουν αρχίσει να μιλούν με... ονόματα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v