Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2008

Intralot: Αυτοί, πάντως, έζησαν καλά...

Τελικά, αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες ότι οι ιδιοκτήτες μιας εταιρίας γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε ”τι αξίζει το μαγαζί τους” έχει μεγάλη δόση αλήθειας.

Η περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε είναι αυτή της Intralot. Μέσα σε διάστημα τριών ημερών (14 - 17 Δεκεμβρίου 2007) τόσο ο μεγαλομέτοχός της κ. Σ. Κόκκαλης όσο και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Κ. Αντωνόπουλος αίφνης είχαν την... επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος συνειδητοποιώντας ότι η αποτίμηση της μετοχής στο ταμπλό έχει φτάσει στα προσδοκώμενα επίπεδα και προχώρησαν σε κερδοφόρο άδειασμα ρευστοποιώντας μέρος του χαρτοφυλακίου τους.

Έτσι, ο κ. Κόκκαλης πούλησε 500.000 μετοχές στα 13,80 ευρώ, ενώ ο κ. Αντωνόπουλος ήταν πιο τυχερός πουλώντας 418.000 μετοχές στα 14 ευρώ. Απλώς να θυμίσουμε ότι το μέγιστο 52 εβδομάδων που κατέγραψε η μετοχή είναι τα 15,14 ευρώ.

Και, εντάξει, ”αυτοί έζησαν καλά κι εμείς καλύτερα”, όπως λένε τα παραμύθια, απολαμβάνοντας σοβαρά κεφαλαιακά κέρδη. Αναρωτιόμαστε όμως: Πώς άραγε αισθάνονται αυτοί που... αγόρασαν τα ”χαρτιά” σε εκείνο το επίπεδο τιμών;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v