Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2008

Wall St: ”Τσάμπα” η... ασπιρίνη για τον άρρωστο!

Δεν είναι καθόλου καλό που έπεσαν χθες οι αγορές, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπέν (της FED) όχι μόνο μείωσε τα επιτόκια κατά επιπλέον 0,5% αλλά άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί είναι έτοιμος να τα μειώσει κι άλλο!

Οι αμερικανικές αγορές μετοχών δείχνουν πλέον ξεκάθαρα ”διαψασμένες” για απανωτές περαιτέρω μειώσεις, παρά τις… 5 (!) που έχουν ήδη προηγηθεί, ενώ κάποιοι περιμένουν ότι το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο της FED θα είναι στο 2,5% ή και… παρακάτω μέχρι την Άνοιξη!

Οι απανωτές μειώσεις και το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία παρ όλα αυτά δείχνει να επιβραδύνει, αυξάνουν την ανησυχία των επενδυτών.

Ταυτόχρονα, οι φήμες ότι τα περιβόητα πλέον monolines (εταιρίες που εγγυώνται πιστωτικά ομόλογα- βλέπε το χθεσινό άρθρο του Dr Money στο http://www.euro2day.gr/articles/149919 ) πάνε για μείωση των credit ratings που έχουν, σκορπίζει τον πανικό.

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ”ψάχνονται” θεωρώντας ότι τα δύσκολά μπορεί να είναι μπροστά, ιδίως σε ότι αφορά τις χορηγήσεις δανείων, που επί χρόνια κινούν όχι μόνο τις καταναλωτικές δαπάνες, αλλά και τις επιχειρηματικές επενδύσεις.

Σε αυτό το κλίμα είναι πιθανό να δικαιωθούν εκείνοι που πιστεύουν ότι οι μειώσεις επιτοκίων είναι ”τσάμπα.. ασπιρίνη σε βαριά άρρωστο”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v