Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2016

Το μερισματικό... σερί της ΕΥΔΑΠ και οι ελπίδες για την ΕΝΚΛΩ

Το μερισματικό... σερί της ΕΥΔΑΠ και οι ελπίδες για την ΕΝΚΛΩ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ: Ενέσεις αισιοδοξίας παίρνουν από τον νέο πτωχευτικό κώδικα οι πρώην εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καθώς με ποσοστό τουλάχιστον 20% οι πιστωτές θα μπορούν να ζητήσουν αλλαγή του τρόπου πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.

Έτσι, οι εργαζόμενοι προτίθενται να διεκδικήσουν την ακύρωση της πώλησης με το κομμάτι και να προωθήσουν την εκπλειστηρίαση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων, καθώς φαίνεται πως υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον από ελληνικών συμφερόντων fund του εξωτερικού.

 

ΕΥΔΑΠ: Από το έτος 2000 που εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, η ΕΥΔΑΠ δεν έχει σταματήσει ούτε μια χρονιά να διανέμει μετρητά στους μετόχους της, πότε μία και πότε περισσότερες φορές μέσα στην ίδια οικονομική χρήση.

Έτσι, παρά τα όσα κατά καιρούς αρνητικά ακούγονται για τα «κρατικόχαρτα», ο τίτλος έχει ανεβεί σημαντικά κατά την τελευταία πενταετία (από τα 3,2 στα 5,66 ευρώ, ή +76%) χωρίς στην απόδοση αυτή να συνεκτιμώνται οι διανομές μερισμάτων και κερδών παρελθουσών χρήσεων.

Όπως άλλωστε προκύπτει από τον παρατιθέμενο πίνακα, από το 2000 έως και σήμερα (περιλαμβανομένου και του 0,38 ευρώ που αποφασίστηκε στη συνέλευση της Παρασκευής και θα δοθεί στις 3 Ιανουαρίου), η εταιρεία έχει διανείμει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,9975 ευρώ ανά τίτλο.


 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v