Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2002

Η μετοχή της Εμπορικής και το ”στοίχημα” Στουρνάρα

Στα 19,10 ευρώ χθές η Εμπορική, με όγκο 312.000 τεμαχίων, υπερδιπλάσιο από το μέσο όγκο των τελευταίων δέκα ημερών. Που σημαίνει οτι μάλλον αγοράζονται ίδιες μετοχές ( κρίνοντας και από την σαφώς μεγαλύτερη πτώση που είχαν χθές οι άλλες τράπεζες).

Τό ”πρόβλημα” είναι οτι άν πέσει άλλο 1% ( και λίγότερο) η μετοχή, χάνεται και η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών, αφού η τιμή θα έχει πέσει κάτω από το ”κατώφλι” των 19 ευρώ. Καί τότε τί γίνεται;

Αυτο βέβαια καλείται να μας το απαντήσει ο κύριος Στουρνάρας ως αρμόδιος για την εισήγηση προς τη γενική συνέλευση, αναφορικά με την απόφαση αγοράς ιδιών μετοχών και το εύρος τιμών στο οποίο αυτή μπορεί να υλοποιηθεί.



Υ.Γ. Η μετοχή της Εμπορικής είναι η μόνη μεταξύ των τραπεζών που δεν έχει ήδη πέσει κάτω από τις τιμές που ”προέβλεψε” πρόσφατα σε έκθεση της η UBS, δηλαδή, τα 16,4 ευρώ στη περίπτωση της Εμπορικής, έκθεση που προκάλεσε το γνωστό απαντητικό.... non paper ( το δημοσίευσε ολόκληρο το euro2day.gr και μπορείτε να το αναζητήσετε) από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Για να δούμε άν θα κερδίσει τουλάχιστον αυτό το στοίχημα ο κ. Στουρνάρας.Γιατί άν κρίνουμε από τη πορεία της κερδοφορίας, κι από το χαρτοφυλάκιο μετοχών, τα... υπόλοιπα μάλλον δύσκολα θα τα κερδίσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v