Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2008

Σφηνάκια για ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, ΕΛΤΡΑΚ, SEA STAR

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Παρουσιάσεις της εταιρίας σε εγχώριους θεσμικούς πραγματοποιεί ΕΠΕΥ συμφερόντων τέως τραπεζίτη. Να προετοιμάζονται για placement με... τέτοιο (χρηματιστηριακά) καιρό;

Τα θεμελιώδη στοιχεία μετά και τις δύο τελευταίες εξαγορές βοηθούν.

H εμπειρία, όμως, της πτώσης που καταγράφουν μετοχές των οποίων οι βασικοί μέτοχοι προχώρησαν τους προηγούμενους μήνες σε διαθέσεις μετοχών κάνει τους πάντες επιφυλακτικούς.

Κατα την άποψή μας, πάντως, οι κινήσεις συγκέντρωσης στον χώρο του αυτοκινήτου, που προωθεί η εταιρία, ίσως αποδειχτούν εξαιρετικά... διορατικές!

ΕΛΤΡΑΚ: Κεφαλαιακά κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει στο δ΄ τρίμηνο του 2007 η εισηγμένη από την πώληση οικοπέδου της 12,5 στρεμμάτων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Για τις ανάγκες της αγόρασε έκταση 23 στρεμμάτων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

SEA STAR: Με την είσοδο και δεύτερου (μετά τον κ. Β. Ρέστη) ισχυρού κεφαλαιακά εφοπλιστή (του κ. Γαβριήλ Παναγιωτίδη), που φαίνεται να είναι στο ”παρά πέντε”, προωθείται η περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας.

Ισχυροί επενδυτές λαμβάνουν θέσεις με ευχέρεια, καθώς οι μικροεπενδυτές δεν κάλυψαν πλήρως το ”μερίδιο” τους στην πρόσφατη αύξηση.

Τους τρόμαξε η συγκυρία αλλά και οι (τότε) καταγγελίες Βεντούρη (ως… μικρομετόχου της Sea Star), τις οποίες τώρα τις ξέχασε κι ο… ίδιος!

Δεν είναι και λίγο να αμφισβητείς την ΑΜΚ μιας εταιρίας και να τη βλέπεις τελικά να αγοράζει το ποσοστό που εσύ ήθελες (διακαώς έλεγε ότι την ήθελε) στην HSW, τον μεγάλο σου (υποτίθεται) στόχο!

Και για... ”πανωπροίκι” να τρέχουν να μπουν σε αυτήν ο ένας μετά τον άλλον οι εφοπλιστές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v