Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2017

Μινωικές: Ανεπηρέαστες οι θέσεις εργασίας από αλλαγές στην Αδριατική

Μινωικές: Ανεπηρέαστες οι θέσεις εργασίας από αλλαγές στην Αδριατική

Κατηγορηματική ήταν χθες η δήλωση στη στήλη, από την πλευρά υψηλόβαθμου παράγοντα των Μινωικών Γραμμών, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απώλεια θέσεων εργασίας από την αλλαγή στρατηγικής της εταιρίας και του ομίλου Γκριμάλντι, σε ό,τι αφορά στα δρομολόγια της Αδριατικής, ως απάντηση και σε δημοσίευμα του Euro2day.gr, που έθετε μεταξύ άλλων και το σχετικό ερώτημα.

Τη μεταφέρουμε, λοιπόν, μαζί με το σχόλιο ότι θα πρέπει πάντως "να υπάρχει κι ένα όριο στις διεκδικήσεις", υπό την έννοια ότι είναι διαφορετικό να ζητά κάποιος να είναι απολύτως ελληνικά τα πληρώματα σε ελληνικά πλοία, κι εντελώς διαφορετικό να ζητά το ίδιο για… ιταλικά πλοία, στα οποία ούτως ή άλλως εργάζονται ήδη δεκάδες Έλληνες!

Σημειωτέον, τέλος, ότι από την πορεία της σύντομης συζήτησης με τη συγκεκριμένη πηγή προέκυψε αβίαστα ότι οι Μινωικές θεωρούν την απόκτηση της Hellenic SeaWays πρωταρχικό στόχο της περαιτέρω στρατηγικής τους. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

TRASTOR: Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Trastor, που καλύφθηκε κατά 83,6%, ποσοστό που κατά τον μεγαλύτερο βαθμό φαίνεται να διατέθηκε από τη Wert Red.

Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να γίνει, όταν η Τράπεζα Πειραιώς, που κατείχε το 58%, δεν συμμετείχε και όταν η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών δεν απείχε σημαντικά από την τρέχουσα τιμή του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ;

Παρ' όλα αυτά, στην εισηγμένη μπήκαν κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ, στα οποία θα προστεθεί άλλο ένα αντίστοιχο ποσό με τη μορφή ομολογιακού δανείου, προκειμένου να υλοποιηθούν επενδύσεις της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ.

Και αυτό σε μια περίοδο που τα yields είναι υψηλά και οι τιμές στα ποιοτικά εμπορικά ακίνητα φαίνεται πως έχουν αρχίσει να «πιάνουν πάτο».

Αν επίσης συνεκτιμηθούν παράγοντες όπως το discount του τίτλου και το γεγονός ότι η εταιρεία θα δικαιούται πλέον να διανέμει μέρισμα (η Πειραιώς δεν θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος), τότε κάποιος θα μπορούσε να αισιοδοξεί για το μέλλον της μετοχής σε μακροπρόθεσμη τουλάχιστον βάση.

Έλα όμως που ο υπάρχει και ο λεγόμενος «κίνδυνος της χώρας»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v