Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2008

Προσφορά στις τράπεζες, αγορές σε μεσαία

Μεταξύ σφύρας και άκμονος κράτησαν και χθες οι ξένοι τις ελληνικές τράπεζες, καθώς ακόμη και μετά την ενίσχυση των κερδών που κατέγραφαν οι ευρωπαϊκές αγορές, βγήκαν πωλήσεις σε τίτλους όπως οι Εθνική και EFG Eurobank.

Με τις τιμές των ομολόγων να υποχωρούν, και την κίνηση Μπάφετ να βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία, οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να έχουν τον... ”πονοκέφαλο” των Βαλκανίων.

Η τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της EFG Eurobank με τους αναλυτές ήρε σειρά ανησυχιών για το κόστος funding της ελληνικής τράπεζας.

Kάποιοι όμως από τους αναλυτές ξένων οίκων συνέχισαν να ”γκρινιάζουν” ανησυχώντας για τις επιπτώσεις από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ρουμανία.

Στο... μενού της Βαλκανικής μουρμούρας, προστέθηκε και η Τουρκία καθώς εκφράζονται πλέον ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει όσο μέχρι πρόσφατα προβλεπόταν.

Κι επομένως αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις για το βαθμό μείωσης των επιτοκίων. Εξ ου και οι Goldman Sachs και Citigroup πουλάνε από την περασμένη Παρασκευή μεθοδικά μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.

Συνέχισαν δε και χθες.

Τα αποτελέσματα της Πειραιώς και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Alpha, εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν περαιτέρω το κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες.

Και είναι πιθανόν, εφόσον η ανοδική αντίδραση συνεχισθεί, η προσφορά στις τράπεζες είτε να τραβηχθεί σε υψηλότερα επίπεδα είτε να αποσυρθεί.

Αν τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ δεν απογοητεύσουν τους επενδυτές, οι ελληνικές τράπεζες θα αντιδράσουν ανοδικά, λένε κάποιοι χρηματιστές. Όσοι όμως διαχειρίζονται άμεσα εντολές ξένων, δείχνουν πιο επιφυλακτικοί.

Το ενδιαφέρον πάντως χθες, ήταν ότι σε σειρά τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης βγήκαν μεθοδικές αγορές από το εξωτερικό.

Κάποιοι (ή κάποιος), πήραν το στοίχημα της ανοδικής αντίδρασης από την αρχή της συνεδρίασης τοποθετούμενος σε βιομηχανικούς τίτλους (κυρίως του κλάδου Μετάλλων) και επιλεγμένες μετοχές υπόλοιπων κλάδων.

Σήμα υπεραπόδοσης στην αντίδραση του 40άρη; Προς το παρόν έχουμε μια ενδιαφέρουσα ένδειξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v