Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2017

Το παζάρι ΔΕΗ-τραπεζών για δάνεια και η Pillarstone

Το παζάρι ΔΕΗ-τραπεζών για δάνεια και η Pillarstone

ΔΕΗ: Δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί τι μέρος των δανείων της ΔΕΗ θα περάσει στην Ενεργειακή Συμμετοχών μαζί με το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Όπως είναι γνωστό, το σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπει ότι το 51% των μετοχών του θα αποδοθεί από τη ΔΕΗ στους μετόχους της. Οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ θα εισφερθούν στην Ενεργειακή Συμμετοχών και οι μέτοχοι της ΔΕΗ θα πάρουν μετοχές της εταιρείας holding.

Οι πιστωτές της Επιχείρησης πιέζουν ώστε μαζί με το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ να μεταφερθεί στην Ενεργειακή Συμμετοχών ικανός δανεισμός της ΔΕΗ (σ.σ. που να μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα μερίσματα).

Στόχος είναι να αντισταθμισθεί η απώλεια για τη ΔΕΗ ενός περιουσιακού στοιχείου, το οποίο συνεισέφερε στις τέσσερις τελευταίες χρήσεις ως το 2015 ετήσιο EBITDA 180 εκατ. ευρώ.

 

PILLARSTONE-ΔΑΝΕΙΑ: Σε σπριντ για να πάρει άδεια διαχείρισης και αναχρηματοδότησης δανείων ως το τέλος Φεβρουαρίου έχει επιδοθεί η εν Ελλάδι πλατφόρμα της Pillarstone (Manco).

Η καθυστέρηση στην έγκριση του φακέλου αδειοδότησης εξηγεί το γιατί οι τράπεζες επέλεξαν να αναχρηματοδοτήσουν οι ίδιες με 40 εκατ. ευρώ τη ΦΑΜΑΡ, που αποτελεί την πρώτη εταιρεία η οποία έχει συμφωνηθεί να περιέλθει υπό τη διαχείριση της Manco.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι Alpha και Eurobank έχουν ολοκληρώσει τη short list με τις υποψήφιες επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν τη ΦΑΜΑΡ.

Πρόκειται για τρεις επιχειρήσεις από τους κλάδους τροφίμων, μεταλλουργίας και λιανεμπορίου. Όλες χρειάζονται αναχρηματοδότηση και κάποιες εξ αυτών νέα management teams.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v