Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2017

Το ΓΕΜΗ και η ενόχληση του Υπουργείου Οικονομίας

Το ΓΕΜΗ και η ενόχληση του Υπουργείου Οικονομίας

«Θυμωμένη» με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕ) η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) από συστάσεώς του, είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τα αίτια του θυμού, δεν είναι άλλα, παρά τα στοιχεία του ΓΕΜΗ που αποτυπώνουν την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας, η οποία ως γνωστόν, κινείται εδώ και χρόνια καθοδικά. Τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, εμφανίζουν αρνητικό το ισοζύγιο των εγγραφών - διαγραφών με το υπουργείο να επισημαίνει ότι είναι λάθος.

Γιατί είναι λάθος; Διότι αναφέρουν ότι στο ΓΕΜΗ, το οποίο αποτελεί το μοναδικό φορέα από όπου αντλούνται ελεύθερα στοιχεία, δεν εγγράφονται όλες οι επιχειρήσεις και για να υπάρχει συνολική εικόνα, θα πρέπει να συμπεριληφθούν όλες, μα όλες οι επιχειρήσεις.

Και γιατί δεν γίνεται αυτό;

Είναι πολύ δύσκολο, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του Taxis, του ΓΕΜΗ, των υπουργείων των επιμελητηρίων κ.ο.κ. κάτι που δεν είναι εφικτό σήμερα.

Στο μέλλον, λένε, θα υπάρξει ένα ενιαίος φορέας καταγραφής της επιχειρηματικότητας. Δεν διευκρινίζουν ωστόσο, αν είναι στο κοντινό, ή το απώτερο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v