Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2008

H Morgan, η Citigroup και οι short θέσεις

Σε αναστολή – μέχρι νεωτέρας – εισήλθε εμπράκτως από την περασμένη εβδομάδα, το βασικό story του Χ. Α, το growth δηλαδή των τραπεζικών κερδών.

Ενώ τα αποτελέσματα του δ τριμήνου των EFG Eurobank Τράπεζα Πειραιώς και MPB επιβεβαίωσαν τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία του κλάδου, οι ανησυχίες για τις αντοχές των οικονομιών Ρουμανίας, Βουλγαρίας και εσχάτως της Τουρκίας αποδείχθηκαν ισχυρότερα στην συγκυρία.

Οι ελληνικές τράπεζες έπεισαν τους αναλυτές για το ότι έχουν περιθώρια να χειριστούν με άνεση το κόστος funding για τη επέκταση των εργασιών τους αλλά δεν πέτυχαν να ”διασκεδάσουν” τις ανησυχίες όλων για τα Βαλκάνια .

Ίσως επειδή κάποιοι δεν… ήθελαν να πειστούν,, όπως σι σιβυλλικά σχολίαζε τραπεζικό στέλεχος!

Το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ξένων brokers – με εξαίρεση την Σεβρέ – την περασμένη εβδομάδα ήταν μεθοδικοί πωλητές στις τράπεζες, με τις Goldman Sachs και Citigroup να ξεχωρίζουν.

Η Citigroup μαζί με την Morgan Stanley φέρονται να διατηρούσαν και αξιοσημείωτες short θέσεις δανειζόμενες μετοχές και από πελάτες τους στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή μετά τη λήξη των Παραγώγων η συστοιχία αρνητικών μακροοικονομικών και εταιρικών στοιχείων προκάλεσε ισχυρή πίεση σε όλες τις ευρωπαικές τράπεζες και βεβαίως στο Χ. Α.

Προφανώς οι μεγάλοι ξένοι πωλητές πόνταραν σωστά.

Μένει να φανεί αν τελικώς οι ανησυχίες για τα Βαλκάνια διασκεδασθούν όταν κλείσουν οι short θέσεις-και τελειώσουν οι πωλήσεις- ή θα παραμείνουν ως τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου

ΥΓ: Program trade βγήκε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας μέχρι και την Πέμπτη σε δεικτοβαρείς μετοχές του 40άρη και κάποιες βιομηχανικές μετοχές του 20άρη από μεγάλο ευρωπαίο broker συμβάλλοντας σύμφωνα με χρηματιστές στην ανοδική τους πορεία

Η στήλη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε επισημάνει τις μεθοδικές αγορές σε Μυτιληναίο, Intralot, Βιοχάλκο, ΓΕΚ, Τέρνα,, Σαράντης, Frigoglass κά.

Την Παρασκευή και μέχρι τη λήξη των παραγώγων σημειώθηκε μια ελαφρά αποκόμιση κερδών σε κάποιους από τους παραπάνω τίτλους ενώ έκλεισαν και συμβόλαια στον 40άρη.

Από σήμερα θα φανεί αν οι αγορές επανέλθουν…



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v