Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2008

”Αστυνομικό” τέλος για το press-gr.blogspot.com

Απρόσμενες οι εξελίξεις στην μπλογκόσφαιρα του ελληνικού χώρου και συγκεκριμένα στο press-gr.blogspot.com., το μπλογκ που φέρεται να είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μεταξύ όλων, εξαιτίας και της άκρως αμφιλεγόμενης ”υφής” ορισμένων από τα ανώνυμα κείμενά του.

Με έφοδό τους την Παρασκευή στα γραφεία του ”Επενδυτή”, άνδρες της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, συνοδευόμενοι από δικαστικό, κατέσχεσαν τα δύο κομπιούτερ στο γραφείο του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας κ. Ανδρέα Καψαμπέλη και στη συνέχεια επανέλαβαν τη διαδικασία και στην κατοικία του κ. Καψαμπέλη.

Ο κ. Καψαμπέλης φέρεται να είναι και ο ιθύνων νους του συγκεκριμένου μπλογκ. Η εφημερίδα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε πλήρη άγνοια των παράπλευρων δραστηριοτήτων του κ. Καψαμπέλη ο οποίος, με απόφαση της διεύθυνσης, απολύθηκε αμέσως.

Ωστόσο, μεταξύ των εμπλεκομένων στη λειτουργία του συγκεκριμένου μπλογκ αναφέρονται και άλλα γνωστά δημοσιογραφικά ονόματα.

Είμαστε βέβαιοι ότι και τα μέσα ενημέρωσης και οι κατά καιρούς θιγέντες από τα ανώνυμα δημοσιεύματα του μπλογκ θα έχουν τώρα νέο αντικείμενο ενασχόλησης.

Τη δικαστική συνέχεια...

Οι έρευνες, μαθαίνουμε, εκτυλίχτηκαν σε διεθνές επίπεδο (προκειμένου να βρεθεί η ταυτότητα των ιδιοκτητών του) και είχαν ως αιτία καταγγελίες περί ”εκβιασμών”, οι οποίες βέβαια μένει να αποδειχτούν και δικαστικά.

Υ.Γ.: Οι αστυνομικοί της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος φέρονται να βρήκαν και σειρά αδημοσίευτων κειμένων που δεν είχαν προλάβει να αναρτηθούν ”στον αέρα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v