Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2017

Μια μικρή μετοχή στο ταμπλό με μεγάλη απόδοση και επιτόκιο... ΟΠΑΠ

Μια μικρή μετοχή στο ταμπλό με μεγάλη απόδοση και επιτόκιο... ΟΠΑΠ

Όταν προ πενταετίας, η μετοχή της Paperpack σερνόταν στα 36,7 λεπτά, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα εκτινασσόταν σήμερα στο 1,64 ευρώ. Μιλάμε για απόδοση στο +346%, χωρίς να συνυπολογίζουμε και τα μερίσματα που διανεμήθηκαν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (π.χ. 0,16 ευρώ πέρυσι).

Για φέτος πάντως, το μέρισμα που θα προταθεί στους μετόχους ανέρχεται σε 0,12 ευρώ ανά τεμάχιο (απόδοση 7,3%, πολλαπλάσια από εκείνη των προθεσμιακών τραπεζικών καταθέσεων), και αυτό σε μια εταιρεία που διαπραγματεύεται με μονοψήφιο δείκτη P/E (4,8 με βάση τα καθαρά κέρδη του 2016).

Επίσης, σε μια εταιρεία που δανείζεται… με επιτόκιο ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη προχώρησε σε πρόωρη αποπληρωμή ομολογιακού της δανείου ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και το αναχρηματοδότησε με άλλο ομολογιακό, πενταετούς διάρκειας και μεσοσταθμικού περιθωρίου 3,36% (αυτό θα μειώσει το κόστος χρηματοδότησης). Επιτοκίου δηλαδή που… προσεγγίζει εκείνο που σύναψε ο ΟΠΑΠ κατά το ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε πρόσφατα.

Για φέτος, εκτίμηση της Paperpack είναι ότι θα διατηρήσει σταθερό τον κύκλο εργασιών της (15,25 εκατ. το 2016) και θα σημειώσει EBITDA άνω των 2,4 εκατ. ευρώ (2,63 εκατ. πέρυσι).

Με βάση άλλωστε και το μειωμένο κόστος χρηματοδότησης, τα καθαρά αποτελέσματα του 2017 θα πρέπει να θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό ως διατηρήσιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v