Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2017

Ο… Σόιμπλε, οι «300 της Βουλής» και το blackout στην Εύβοια!

Ο… Σόιμπλε, οι «300 της Βουλής» και το blackout στην Εύβοια!

Σε όσους πιστεύουν στις συμμαχικές κυβερνήσεις στη χώρας μας, σε όσους νομίζουν ότι για όλα σ’ αυτόν τον τόπο φταίει ο Σόιμπλε και για όσους θεωρούν πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μόνο «οι τριακόσιοι της Βουλής», παρατίθεται τα παρακάτω περιστατικό.

Συγκεκριμένα, σε Δήμο της Βόρειας Εύβοιας (Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας), εκτός των άλλων, σταμάτησαν να μαζεύονται πλέον τα σκουπίδια, επειδή το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει καταφέρει ακόμη να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2017!

Με βάση το θεσμικό πλαίσιο, ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους θα πρέπει να ψηφίζεται έως το τέλος Νοεμβρίου (στην προκειμένη περίπτωση έως 30/11/2016), διαφορετικά θα πρέπει να εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση έως την 31η Δεκεμβρίου.

Αν αυτό δεν γίνει, τότε για το επόμενο τρίμηνο μπορούν να γίνουν μόνον οι απαραίτητες δαπάνες για τη λειτουργία του Δήμου και από την 1η Απριλίου και μετά, μόνο οι δαπάνες για μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και προνοιακά επιδόματα.

Έτσι, λοιπόν, από την αρχή του μήνα δεν μπορούν να εγκριθούν οι δαπάνες για τα καύσιμα των απορριμματοφόρων, με αποτέλεσμα ο Δήμος να συμβουλεύει τους πολίτες του να κρατούν τα σκουπίδια μέσα στα σπίτια τους!

Ο δήμαρχος έδωσε συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο της Χαλκίδας, μήπως και τελικά μπορέσει να βρεθεί «χρυσή τομή» και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συμφωνήσουν σε κάποιο Προϋπολογισμό…

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v