Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2017

Η αναδιάρθρωση δανείων της ΑΝΕΚ και η κεφαλαιοποίηση τόκων

Η αναδιάρθρωση δανείων της ΑΝΕΚ και η κεφαλαιοποίηση τόκων

Συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού υπέγραψε τον περασμένο μήνα με τις πιστώτριες τράπεζές της η ΑΝΕΚ. Συνολικά, αναδιαρθρώθηκε δανεισμός ύψους 264,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δάνεια που ήταν μακροπρόθεσμα και έγιναν βραχυπρόθεσμα στο τέλος του 2016, λόγω παραβίασης αριθμοδεικτών των συμβάσεων και τους τόκους.

Για το αρχικό κεφάλαιο προβλέπεται να εκδοθεί ένα κοινό ομολογιακό δάνειο, ύψους 197,9 εκατ. ευρώ, ενώ για τους τόκους ένα μετατρέψιμο, υπό προϋποθέσεις, ομολογιακό, ύψους 22 εκατ. ευρώ.

Θα δοθεί, επίσης, διμερές δάνειο 44,6 εκατ. ευρώ.

Όλα τα δάνεια έχουν διάρκεια 7 ετών, με τελική ημερομηνία αποπληρωμής την 31η Δεκεμβρίου 2023, ενώ οι τράπεζες έχουν πάρει ως εξασφαλίσεις ναυτικές υποθήκες επί των πλοίων, εκχώρηση προϊόντος ασφαλιστικής αποζημίωσης κ.ά.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας έχει ήδη αποφασίσει την έκδοση του ΜΟΔ των 22 εκατ., με παραίτηση των μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης. Το ΜΟΔ θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση από τις τράπεζες και όταν μετατραπεί σε μετοχές, θα ενισχύσει την καθαρή θέση της ΑΝΕΚ, η οποία έχει καταστεί αρνητική…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v