Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2008

Υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ: H μακροχρόνια διάσταση

Όταν περάσει από το προσκήνιο της επικαιρότητας (και τη σχετική φόρτιση) η υπόθεση με τη μετοχή της ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα μείνει γνωστή γι’ αυτό που σήμερα σηματοδοτεί.

Μια σημαντική αλλαγή ”τάσης” σε σχέση με το παρελθόν. Τιμωρήθηκαν κάποιοι όχι για χειραγώγηση, για τεχνητή δηλαδή άνοδο της τιμής, αλλά για ”απλή” στήριξη της μετοχής.

Κι απ’ ό,τι μαθαίνουμε δεν υπήρχαν σημαντικοί όγκοι, απλώς υπήρχαν εντολές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ούτε είναι βέβαια τυχαίο ότι η απόφαση ”πέρασε” με 5 - 3 μεταξύ των μελών του Δ.Σ., κι έναν απόντα που ίσως να έκανε το… 5 - 4. Τέτοιες αποφάσεις δεν είναι εύκολες και συχνά διίστανται οι απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα υπάρχει αυτό που λέμε ”προηγούμενο”.

Εφεξής, λοιπόν, ακόμη και η στήριξη κάποιας μετοχής πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Πράγματα που ως τώρα θεωρούνταν ”μέσα στο παιχνίδι” τίθενται… εκτός παιδιάς.

Ωστόσο και οι τιμωρημένοι της υπόθεσης έχουν τα δίκια τους που παραπονούνται.

Διότι μέχρι να γίνει αυτή η αρχή, υπήρξαν προφανώς πολλές άλλες συναφείς περιπτώσεις που πέρασαν στο… ντούκου. Κι αυτό δεν πάει κάτω εύκολα…

Υ.Γ.: Για να είμαστε ρεαλιστές, φαίνεται ότι υπάρχει ένα κενό γνώσεων επί τέτοιου είδους θεμάτων, ακόμη και ανάμεσα στους επαγγελματίες του χώρου.

Ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί, διότι άλλο πράγμα είναι να βγαίνεις εκτός των ορίων του θεσμικού πλαισίου εις γνώσιν σου κι άλλο να το παραβαίνεις χωρίς καλά-καλά να το έχεις καταλάβει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v