Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2017

Το «τράτο» στη Σελόντα και το πλήγμα στις ασφαλιστικές

Το «τράτο» στη Σελόντα και το πλήγμα στις ασφαλιστικές

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-CAPITAL CONTROLS: Ένα ενδιαφέρον θέμα προέκυψε από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Η εταιρεία υποχρεώθηκε πέρυσι να επενδύσει τις εισροές κεφαλαίων που είχε, ύψους 17,2 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά στην Ελλάδα, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Από την επιβολή των περιορισμών ως σήμερα η ασφαλιστική υποχρεώθηκε να τοποθετήσει σε εγχώρια assets (κυρίως ομόλογα και έντοκα) 32 εκατ. ευρώ, λόγω της απαγόρευσης.

Έτσι έχει αυξηθεί η έκθεσή της σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και αυτό έχει επίπτωση σε καθεστώς Solvency II στην κεφαλαιακή δομή της, μια και οι τίτλοι είναι χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών έχει θίξει το πρόβλημα που δημιουργείται στις ασφαλιστικές με τους παραπάνω περιορισμούς, αλλά απάντηση προς το παρόν δεν έχει πάρει…

 

ΣΕΛΟΝΤΑ: Τράτο από τις τράπεζες πήρε η Σελόντα για δύο δόσεις ομολογιακών δανείων που στο τέλος του 2016 είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Ειδικότερα, από το ομολογιακό των 100 εκατ. ευρώ, το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ ήταν στο τέλος της περασμένης χρονιάς ληξιπρόθεσμο, με τις τράπεζες να παρατείνουν την εξόφλησή του αρχικά ως το τέλος του περασμένου Μαρτίου και εν συνεχεία ως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Επίσης, στο τέλος του 2016 είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο το ποσό των 11,26 εκατ. από το ομολογιακό δάνειο των 26 εκατ., και οι τράπεζες έδωσαν waiver, συμφωνώντας στην παράταση της εξόφλησης ως το τέλος της φετινής χρονιάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v