Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2017

Η μάχη για τις Κυριακές και τα «φάουλ» των εμπόρων

Η μάχη για τις Κυριακές και τα «φάουλ» των εμπόρων

Η επιχειρηματολογία των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά της επέκτασης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι χειμαρρώδης και σε αρκετά σημεία εύστοχη.

Αναρωτιέται ωστόσο κανείς γιατί θα πρέπει να επιβραβεύσει την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, που όπως ειπώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, «φοροαποφεύγει» λόγω αδυναμίας έναντι «όλων εκείνων των μεγάλων επιχειρήσεων που έβγαλαν τα χρήματά τους από τη χώρα».

Υπαινίχθηκαν μάλιστα ότι πρόκειται για «μαύρα λεφτά» και πως η αγανάκτηση οδηγεί σήμερα τους μικρομεσαίους να μιλούν και να αποκαλύπτουν…

Κατ’ αρχάς η παραδοχή της φοροαποφυγής είναι το πρώτο φάουλ, που με κανένα βαρόμετρο «πατριωτισμού» δεν δικαιολογείται, ιδίως όταν όλες οι έρευνες αποδεικνύουν ότι και κατά την εποχή της ευημερίας, οι μικρομεσαίες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πλήρωναν ή «απέφευγαν» τους φόρους.

Το δεύτερο φάουλ αφορά την «ομερτά» που αποφάσισαν να σπάσουν οι μικρομεσαίοι, μόλις απειλήθηκε η Κυριακή, και κατακεραύνωσαν τους «μεγάλους ομίλους».

Θα όφειλαν ενδεχομένως, στο πλαίσιο ενός δίκαιου ανταγωνισμού, να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία που διαθέτουν. Εστω και τώρα...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v