Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2017

Κύπρος: Ποιοι φοβούνται μη γίνει... της Ελλάδας

Κύπρος: Ποιοι φοβούνται μη γίνει... της Ελλάδας

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Έντονη η αντίδραση των κυπριακών ασφαλιστικών εταιρειών για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης Αναστασιάδη σχετικά με το «Γενικό Σύστημα Υγείας».

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προτείνουν ο ασθενής να επιλέγει ο ίδιος τον γιατρό, το νοσοκομείο και τον ασφαλιστικό του φορέα, είτε αυτός είναι ιδιωτικός, είτε δημόσιος, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που καθιστά υποχρεωτική την εισφορά στο δημόσιο σύστημα.

Οι κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες μάλιστα φοβούνται ότι με το προτεινόμενο νομοσχέδιο… θα γίνει της Ελλάδας. Δηλαδή, οι προσφερόμενες κρατικές υπηρεσίες θα είναι χαμηλού επιπέδου, σύντομα θα διαπιστωθούν ελλείμματα που κάπως θα πρέπει να καλυφθούν, ενώ η δική τους παραγωγή στον κλάδο υγείας θα περιοριστεί έως και 50%.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΠΩΛΗΣΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ: Κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα μη δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 1 δισ. ευρώ που έχει βγάλει προς πώληση η Τράπεζα Κύπρου.

Αρχικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από αρκετά funds, που ειδικεύονται σε τοποθετήσεις στο real estate, προς το παρόν όμως δεν έχει ανακοινωθεί πόσοι και ποιοι περνούν στην επόμενη φάση.

Ούτε έχει γνωστοποιηθεί η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Μετά την Τράπεζα Κύπρου (Resolute) και η Ελληνική προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με ξένη εξειδικευμένη εταιρεία (Nps Group) για ανάθεση διαχείρισης μέρους του χαρτοφυλακίου ακινήτων της.

Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της μέσω οικειοθελούς παράδοσης στο πλαίσιο διακανονισμών χρέους.

Στις 31 Μαρτίου 2017, τα αποθέµατα ακινήτων προς πώληση της Ελληνικής ανέρχονταν σε 105,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 104 εκατ. αποκτήθηκαν μέσω διακανονισμών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v