Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2017

«Μαζί τα φάγαμε…» στην Αιολική

«Μαζί τα φάγαμε…» στην Αιολική

«Στην Αιολική… μαζί τα φάγαμε» δηλώθηκε από ιδρυτικό μέτοχο της εισηγμένης κατά τη χθεσινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς πέρα από την επιστροφή-μαμούθ του 0,65 ευρώ που αποφασίστηκε χθες, είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης και άλλες τέσσερις ανάλογες κινήσεις (προφανώς υπονοώντας ότι για πολλά χρόνια τα κεφάλαια της εταιρείας επέστρεφαν σταδικαά στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου).

Όπως ανακοινώθηκε, δεν υπήρχε εδώ και πολύ καιρό συμφωνία μεταξύ των μετόχων για το πώς θα έπρεπε να πορευτεί η εταιρεία και τελικά επιλέχτηκε η λύση της επιστροφής του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου.

Η ουσία είναι πως επί του παρόντος το όποιο χαρτοφυλάκιο απομένει στην εταιρεία θα τοποθετηθεί σε μετοχές του ΧΑ, ενώ παράλληλα -όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Γιώργος Μαρής- «η εταιρία είναι σε θέση στο προσεχές διάστημα να εξετάσει και άλλες προτάσεις, προκειμένου να μεγαλώσει και ενδεχομένως να μπει σε νέες δραστηριότητες».

Και επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει «έτοιμη λύση», τα διάφορα πιθανά σενάρια που ακούγονται (π.χ. μετατροπή σε αμοιβαίο κεφάλαιο ή χρήση του οχήματος για την εισαγωγή άλλης εταιρείας στο ΧΑ) δείχνουν να είναι ιδιαίτερα πρόωρα.

ΥΓ. Από το 2001 έως σήμερα η εισηγμένη έχει μοιράσει με τη μορφή μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου 2,5 ευρώ ανά μετοχή ή 11,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v