Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2017

Καθυστερήσεις για τον... «Επιμελητηριακό Καλλικράτη»

Καθυστερήσεις για τον... «Επιμελητηριακό Καλλικράτη»

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ: Σε δεύτερο χρόνο προτίθεται το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να δημιουργήσει τον «Επιμελητηριακό Καλλικράτη», που προβλέπει την κατάργηση των νομαρχιακών επιμελητηρίων και την ενοποίησή τους σε περιφερειακό επίπεδο.

Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με τις περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικείμενο νομοσχέδιο για την αλλαγή της επιμελητηριακής νομοθεσίας δεν θα περιλαμβάνει διάταξη για την κατάργηση των επιμελητηρίων. Απλώς σε πρώτη φάση θα προβλέπει τη δημιουργία περιφερειακών επιμελητηριακών επιτροπών, οι οποίες θα επιφορτιστούν στη συνέχεια με το καθήκον διαμόρφωσης του εδάφους για την ίδρυση των περιφερειακών επιμελητηρίων.

Πρόκειται για υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι της  πλειονότητας της επιμελητηριακής κοινότητας, που αντιδρούσε στο σχέδιο; Όχι, απαντούν κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι η συγχώνευση των επιμελητηρίων θα πρέπει να γίνει οργανωμένα και με σχέδιο,  ώστε στο τέλος να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις έναντι της επιχειρηματικής κοινότητας.

 

ΣΕΜΑ: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες παραιτήσεις στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΜΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων), μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Μάλιστα στους παραιτηθέντες συγκαταλέγεται και η πρόεδρος του ΔΣ!

Παράγοντας του κλάδου μίλησε για την εμφάνιση του φαινομένου «παιδικών ασθενειών» σε ένα εγχείρημα που ήθελε, χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία, να αλλάξει πολλά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v