Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2017

Ο Σεραφείμ, ο Λαζαρίδης και η... λύση για την Ελλάδα

Ο Σεραφείμ, ο Λαζαρίδης και η... λύση για την Ελλάδα

Εξαιρετική πραγματικά η εκδήλωση του ΧΑ με θέμα «Ανταγωνιστικότητα: Μια λύση για την Ελλάδα».

Βασικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Χάρβαρντ Γιώργος Σεραφείμ, ενώ ακολούθησε και ένας πολύ ενδιαφέρων κύκλος συζήτησης, στον οποίον εκτός του καθηγητή συμμετείχαν ο CEO της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος (έλαβαν χώρα και άλλες αξιοσημείωτες παρεμβάσεις, όπως αυτή του προέδρου του ΣΒΒΕ Θανάση Σαββάκη).

Μεταξύ άλλων, ο CEO του ΧΑ σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει το μέλλον της κόντρα στη μιζέρια του εσωτερικού. Το θετικό είναι ότι η τεχνολογική επανάσταση δημιουργεί ευκαιρίες, καθώς αντί για τα τεράστια κεφάλαια του παρελθόντος, η ανάπτυξη χρειάζεται αυτή την περίοδο κυρίως μυαλά. Τα νέα αυτά δεδομένα δίνουν τη δυνατότητα στον Δαυίδ να νικήσει τον Γολιάθ».

Σε ερώτηση του Euro2day.gr προς τον Γιώργο Σεραφείμ για το αν η Ελλάδα μπορεί να προφτάσει το τρένο της ανάπτυξης, ο καθηγητής του Χάρβαρντ τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγών και διαφοροποίησης των εταιρειών, εκφράζοντας ωστόσο και τον προβληματισμό του, καθώς πέραν από το brain drain, ένας μεγάλος ανασχετικός παράγοντας για την ελληνική οικονομία είναι το κόστος του χρήματος, που θα πρέπει να μειωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v