Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 22 2017

Σφηνάκια για ΟΛΘ και τα βάσανα της Ίλυδας με την... «Ευρώπη»

Σφηνάκια για ΟΛΘ και τα βάσανα της Ίλυδας με την... «Ευρώπη»

ΙΛΥΔΑ: Κάθε άλλο παρά ευχάριστα υποδέχεται η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Ίλυδα τις εξελίξεις στο πρακτορείο Τύπου Ευρώπη (θυγατρική της Πήγασος), το οποίο κινδυνεύει άμεσα με «λουκέτο».

Το Euro2day.gr είχε πρώτο αναφερθεί στο θέμα από τον περασμένο Ιούνιο, μέσα από το δημοσίευμα «Ίλυδα: Καραμπόλα από τις εξελίξεις στην Πήγασος».

Η ουσία είναι ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει τρέξει σε πιλοτικό στάδιο πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαχείρισης προμηθειών σε περίπτερα που εφοδιάζονται από την «Ευρώπη».

«Από την πλευρά μας, έχουμε κάνει πολύ σημαντικές επενδύσεις στο συγκεκριμένο project. Η διοίκηση της Ευρώπης, βλέποντας τις πτωτικές τάσεις στον χώρο του Τύπου, προχώρησε σε μια πολύ σημαντική και πετυχημένη κίνηση: Αποφάσισε να διανέμει και πολλά άλλα προϊόντα στα συνεργαζόμενα περίπτερα, διευρύνοντας έτσι τον όγκο των εργασιών και των προοπτικών της, με το να αποκτήσει πολύπλευρη πρόσβαση σε ένα δίκτυο 9.000 σημείων πώλησης σε όλη την Ελλάδα» είχε αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ίλυδας κ. Βασίλης Ανυφαντάκης.

Τελικώς όλη αυτή η προσπάθεια φαίνεται ότι πήγε χαμένη με όσα συνέβησαν στην «Ευρώπη».

ΟΛΘΜε τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία γύρω στα 216,5 εκατ. ευρώ, ο δανεισμός του OΛΘ στις 30 Ιουνίου του 2017 ήταν μηδενικός και η ταμειακή ρευστότητα της εισηγμένης κοντά στα 90 εκατ. ευρώ (λογαριασμοί ταμειακών διαθεσίμων και λοιπών χρηματοοικονομικών στοιχείων).

Από αυτά, η εταιρεία είχε τοποθετημένα σε έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου περίπου 32 εκατ. ευρώ (σαφώς υψηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με αυτά των τραπεζικών καταθέσεων), αποτελώντας έτσι έναν αξιοσημείωτο δανειστή του κράτους.

ΥΓ: Εντυπωσιακή η αύξηση των κερδών της εισηγμένης (από τα 5,54 στα 9,8 εκατ. ευρώ) κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v