Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ίλυδα: Καραμπόλα από τις… εξελίξεις στην Πήγασος

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Βασίλης Ανυφαντάκης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Ο πλειστηριασμός στο πρακτορείο Τύπου «Ευρώπη» και η δικαστική διεκδίκηση ύψους 3 εκατ. ευρώ σε βάρος συστημικής τράπεζας.

Ίλυδα: Καραμπόλα από τις… εξελίξεις στην Πήγασος

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Όμιλο Πήγασος η εταιρεία πληροφορικής Ίλυδα, εξαιτίας της αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει πλέον τη συμφωνία συνεργασίας της εισηγμένης με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» (ελέγχεται από την Πήγασος).

Ειδικότερα, η Ίλυδα έχει τρέξει σε πιλοτικό στάδιο πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαχείρισης προμηθειών σε περίπτερα που εφοδιάζονται από την «Ευρώπη».

«Από την πλευρά μας, έχουμε κάνει πολύ σημαντικές επενδύσεις στο συγκεκριμένο project. Η διοίκηση της Ευρώπης, βλέποντας τις πτωτικές τάσεις στον χώρο του Τύπου, προχώρησε σε μια πολύ σημαντική και πετυχημένη κίνηση: Αποφάσισε να διανέμει και πολλά άλλα προϊόντα στα συνεργαζόμενα περίπτερα, διευρύνοντας έτσι τον όγκο των εργασιών και των προοπτικών της, με το να αποκτήσει πολύπλευρη πρόσβαση σε ένα δίκτυο 9.000 σημείων πώλησης σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ίλυδας κ. Βασίλης Ανυφαντάκης (φωτό), συμπληρώνοντας:

«Μαθαίνουμε ωστόσο, πως λόγω των εξελίξεων στη μητρική εταιρεία Πήγασος, το 66% της Ευρώπης θα βγει σε πλειστηριασμό τον προσεχή Ιούλιο. Λόγω όλων αυτών των εξελίξεων, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη μελλοντική πορεία του project και το αν τα πράγματα θα μας επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά».

Πέραν αυτού, στα αξιοσημείωτα της Ίλυδας είναι ότι με βάση τη συμφωνία στην οποία προχώρησε πέρυσι με την Εθνική Τράπεζα, όχι μόνο υποχώρησε δραστικά το κόστος χρηματοδότησης, αλλά επίσης τα ετήσια τοκοχρεολύσια για τα επόμενα χρόνια περιορίστηκαν μόλις γύρω στις 330 χιλιάδες ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην οικονομική πορεία της Ίλυδας, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

• Υπάρχει αισιοδοξία ότι ο φετινός κύκλος εργασιών θα υπερβεί τον περυσινό, λόγω και τιμολογήσεων σε φορείς του ελληνικού δημοσίου.

• Δρομολογείται η είσοδος της εταιρείας σε μία τουλάχιστον νέα κάθετη αγορά, που θα διευρύνει το φάσμα των εργασιών της εισηγμένης.

• Δημιουργήθηκε ένα σημαντικό υπόλοιπο στις απαιτήσεις της εταιρείας, επειδή πελάτες της ολοκλήρωσαν μεν επιδοτούμενα έργα, πλην όμως δεν πληρώθηκαν από την Κοινωνία της Πληροφορίας. Τα ποσά αυτά θα τα εισπράξουν από το δημόσιο και υπάρχει η αισιοδοξία πως μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν στην εισηγμένη.

• Μέσα στο 2017 αναμένεται η δικαστική απόφαση, καθώς η Ίλυδα διεκδικεί ποσό 2,5 εκατ. ευρώ συν τόκους από ελληνική τράπεζα. Για το θέμα αυτό, μιλώντας στο Euro2day.gr, ο κ. Ανυφαντάκης είχε δηλώσει πως «εμείς δεν πήραμε ποτέ κάποιο δάνειο που δεν θέλαμε ή δεν μπορούσαμε να αποπληρώσουμε. Η ιστορία ξεκίνησε όταν είχαμε λάβει από την Εθνική εγγυητικές επιστολές, τις οποίες δώσαμε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter ως εγγύηση καλής πληρωμής για το σήμα που αγοράζαμε από αυτόν (το AlterGlobe) και διαθέταμε στις ΗΠΑ. Ήταν για εμάς μια κερδοφόρος δραστηριότητα. Το Alter ωστόσο έδωσε τις δικές μας εγγυητικές σε άλλη τράπεζα ως εγγύηση δανεισμού του. Όταν λοιπόν έκλεισε το Alter, η άλλη τράπεζα εισέπραττε από τις εγγυητικές κάθε μήνα το μίσθωμα για μια υπηρεσία που δεν παρείχετο, γιατί απλά το Alter είχε "κατεβάσει ρολά". Αυτό θεωρώ πως είναι παράλογο και παράνομο. Η Εθνική πλήρωνε τις εγγυητικές και χρέωνε τον αλληλόχρεό μας λογαριασμό. Εμείς έχουμε προσφύγει νομικά εναντίον της τράπεζας αυτής (όχι της Εθνικής), διεκδικώντας 2,5 εκατ. ευρώ συν τόκους».

Τέλος, η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Παρασκευής (22/6/17) αποφάσισε την ακύρωση 864.244 ιδίων μετοχών της εταιρείας και επίσης τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών κατά την επόμενη διετία (έως το 10% του συνόλου των τίτλων με εύρος τιμών από 0,15 έως και 1 ευρώ).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v