Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2018

Credicom: Στήνεται η στελεχιακή ομάδα, ετοιμάζεται για την ΑΜΚ

Credicom: Στήνεται η στελεχιακή ομάδα, ετοιμάζεται για την ΑΜΚ

Μια σημαντική προσθήκη στο στελεχιακό δυναμικό της ετοιμάζεται να κάνει η Credicom, λίγο πριν βγει στις αγορές για να αντλήσει κεφάλαια.

Όπως πληροφορείται η στήλη, ο Γ. Κουτσός, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, ετοιμάζεται να αναλάβει τις επόμενες ημέρες καθήκοντα οικονομικού διευθυντή (CFO) στη νέα τράπεζα.

Η ένταξη στην ομάδα του Γ. Κουτσού συμπληρώνει τις βασικές θέσεις. Νέος πρόεδρος έχει αναλάβει ο Corrado Passera, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός στην Ιταλία και CEO της Intesa Sanpaolo, διευθύνουσα σύμβουλος παραμένει η Αναστασία Σακελαρίου, ενώ επίκειται μια ακόμη σημαντική προσθήκη στελέχους, που θα αναλάβει τις εταιρικές χορηγήσεις.

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία εισέρχεται και το εγχείρημα της αύξησης κεφαλαίου, που θα επιτρέψει στην Credicom να μετασχηματισθεί σε κανονική εμπορική τράπεζα, με έμφαση στις χορηγήσεις λιανικής και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Την επόμενη εβδομάδα έχει καθορισθεί Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ έρχεται στην Αθήνα ο Bob Diamond, CEO και ιδρυτής της Atlas Merchant Capital, προκειμένου να αποφασισθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Όπως ακούμε, η Citigroup μαζί με την Axia Ventures θα «τρέξουν» την ιδιωτική τοποθέτηση για άντληση κεφαλαίων της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, ενώ η Atlas σχεδιάζει να επενδύσει επιπρόσθετα ως 60 εκατ. ευρώ.

ΥΓ: Ο κ. Corrado Passera, πρόεδρος της Credicom, σήκωσε πρόσφατα (μέσω εταιρείας που συνέστησε), κεφάλαια περίπου 500 εκατ. ευρώ για αγορά και αναχρηματοδότηση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v