Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2018

Φουρτούνες στο Πεκίνο, πονοκέφαλοι στην... Αθήνα

Φουρτούνες στο Πεκίνο, πονοκέφαλοι στην... Αθήνα

Η εμφάνιση μιας άγνωστης κινεζικής εταιρείας ακινήτων, της Rongfeng Holdings, ως υποψήφιας για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, θύμισε στη στήλη όσα έλεγε προ ημερών παράγοντας που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Πεκίνο.

Όπως εξηγούσε, οι εταιρείες που περνούν από τα υπουργικά γραφεία αλλάζουν ανάλογα με τις ισορροπίες στην κομματική ιεραρχία του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος.

Εφερνε ως παράδειγμα τη Fosun, η οποία μπήκε δυναμικά στα ελληνικά πράγματα μέσω της συνεργασίας με τη Folli Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Στη συνέχεια κατέβασε τους τόνους, για να επανεμφανιστεί στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου έδωσε σκληρή μάχη για την εξαγορά της τελευταίας.

Εσχάτως, όμως, ακούγεται πως κάτι έχει αλλάξει στα υψηλά κλιμάκια του Πεκίνου, με αποτέλεσμα να μην ευνοούνται τα σχέδια της Fosun.

Λέτε γι’ αυτό να κυκλοφόρησε το όνομα της Rongfeng Holdings; Η τελευταία θα συνεργαστεί, όπως αναφέρεται σε χθεσινό τηλεγράφημα του Reuters, με τη Shanghai Gongbao Business Consulting Co. Ltd, μια εταιρεία συμβούλων που είχε εμπλακεί στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v