Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2018

Σφηνάκια για Chipita, ΑΔΜΗΕ και... Olayan

Σφηνάκια για Chipita, ΑΔΜΗΕ και... Olayan

Chipita - ΒΙΚΗ: Η στήλη έχει αναφερθεί αρκετές φορές στη διενέργεια συζητήσεων για την απόκτηση της ΒΙΚΗ από την Chipita.

Πρόκειται για deal διάσωσης καθώς αναμεμειγμένες είναι και οι πιστώτριες τράπεζες της ηπειρωτικής αλλαντοβιομηχανίας. Αν κλείσει, θα είναι μια «μικρογραφία» του deal της Νίκας.

Αυτά βλέπει έτερος ανταγωνιστής και ζητά γενναία ρύθμιση στα δικά του δάνεια…

 

ΑΔΜΗΕ: Κοντά στην ολοκλήρωσή του βρίσκεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των εργαζομένων που θα κάνει χρήση ξεπερνά, ελαφρώς, τους 100. Στη θέση τους θα προσληφθούν περίπου 75 νέοι, με πολύ χαμηλότερο, όμως, κόστος.

Το όφελος για την εταιρεία εκτιμάται, μετά από φόρους, στα περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Μάζευε και ας και είναι και ρόγες…

 

Οlayan: Τον Σαουδάραβα κροίσο που αγόρασε έναντι 4,1 εκατ. ευρώ παραθαλάσσια έκταση άνω των 100 στρεμμάτων στην Τριόπετρα Ρεθύμνου από την Dolphin Capital ψάχνουν από προχθές στην αγορά ακινήτων.

Η διοίκηση της Dolphin ανακοίνωσε την Τρίτη στο βρετανικό χρηματιστήριο πως αγοραστής είναι μια κυπριακή υπεράκτια εταιρεία ονόματι Deniage Ltd., η οποία «συνδέεται με μεγάλο σαουδαραβικό επενδυτικό όμιλο».

Οι φήμες περί αγοράς της έκτασης από την οικογένεια Olayan, που συμμετέχει μεταξύ άλλων και στο συγκρότημα Costa Navarino, δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά της Dolphin, εκπρόσωπος της οποίας σε ερώτηση του ΧΑΜ επικαλέστηκε «συμφωνία εμπιστευτικότητας». Ούτε και από πρόσωπα που συνδέονται στενά με την οικογένεια, η οποία, κατά τα άλλα, παραμένει δραστήρια επενδυτικά στην Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v