Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2018

Το άλλο «μήνυμα» των Δελφών και ο αποχαιρετισμός Παπαδημητρίου

Το άλλο «μήνυμα» των Δελφών και ο αποχαιρετισμός Παπαδημητρίου

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Αν κάτι μένει στον επισκέπτη από την τιτάνια προσπάθεια των διοργανωτών του Delphi Economic Forum που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στους Δελφούς είναι η έλλειψη σοβαρών συνεδριακών υποδομών στη χώρα.

Στο συνέδριο των Δελφών συγκεντρώνονται πλέον όλοι οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της χώρας, μαζί με ηχηρά διεθνή ονόματα. Ομως, οι υποδομές δεν επαρκούν! Οσοι παρακολουθούν την εκδήλωση υποστηρίζουν πως μόνο το όνομα των Δελφών είναι ικανό να φέρει σημαντικούς ομιλητές από ολόκληρο τον κόσμο.

Πού να τους βάλεις όμως; Το Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών έχει συγκεκριμένες, περιορισμένες δυνατότητες, όπως και τα ξενοδοχεία της περιοχής, με αποτέλεσμα να χρειάζεται «τετραγωνισμός του κύκλου» ώστε να χωρέσουν όλοι, να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να παρακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι.

Βέβαια, όταν ακόμα και σήμερα η Αθήνα δεν διαθέτει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, διεθνών απαιτήσεων, τι περιμένετε από τους Δελφούς...

 

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Πολλές φορές επικρίθηκα ότι δεν αποδέχτηκα την ελληνική πραγματικότητα. Έκαναν λάθος. Ήξερα πολύ καλά τα προβλήματα, όταν αποφάσισα να έρθω. Απλά όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα με τη στάση μου να βοηθήσω στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας. Προφανώς δεν είμαι ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος».

Με αυτά τα λόγια απάντησε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου σε όσους, κυρίως εσωκομματικά, τον κατηγορούσαν ως... Αμερικάνο που δεν καταλάβαινε την ελληνική πραγματικότητα. 

Πολύ καλά καταλάβαινε και καταλαβαίνει ο κ. Παπαδημητρίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Όπως επίσης και ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για χρήματα και δόξα.

Δεν το είπε ο ίδιος, δεν το λέμε εμείς. Το υπογράμμισε ο Γ. Δραγασάκης, λέγοντας πολύ συγκεκριμένα: «Δεν ήρθε εδώ ούτε για τα χρήματα ούτε για τη δόξα. Ήρθε όταν η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις, νέες ιδέες» τόνισε ο κ. Δραγασάκης, αναφέροντας ότι «η άποψη του κ. Παπαδημητρίου και της κυρίας Αντωνοπούλου ήταν ότι από την κρίση πρέπει να βγούμε μέσα από την αύξηση της απασχόλησης. Και αυτό έχουμε υιοθετήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v