Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2018

H οριστική παύση του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ και τα μηνύματα

H οριστική παύση του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ και τα μηνύματα

Με μια συμβολική νίκη για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, που μπορεί όμως να έχει σοβαρές παρενέργειες για ορισμένους, κλείνει ένας επίπονος κύκλος στη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Παρά το γεγονός πως ο τέως αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης έχει ήδη αντικατασταθεί, το αρμόδιο ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί η υπόθεσή του, αποφάσισε την οριστική του παύση.

Γιατί είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ο κ. Παπαουλάκης; Επειδή εκτός από αντιπρόεδρος ανεξάρτητης αρχής λειτουργούσε και ως σύμβουλος της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ. Η ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την οριστική του παύση (από τη θέση του αντιπροέδρου από την οποία έχει ήδη αποχωρήσει), με το σκεπτικό πως επέδειξε «συμπεριφορά που υποβαθμίζει το κύρος της ανεξάρτητης αρχής», πως «παραβίασε την αρχή της αμεροληψίας» που πρέπει να διέπει τα πρόσωπα που στελεχώνουν μια αρχή όπως η ΕΕΤΤ κ.ά.

Σημειώστε πως η επιτροπή εξέδωσε τη συγκεκριμένη σκληρή απόφαση μετά από αρχική πειθαρχική απόφαση-χάδι της ΕΕΤΤ.

Είναι γνωστές οι θέσεις του Ν. Παππά για τις διοικήσεις της ΕΕΤΤ την τελευταία δεκαετία, στις οποίες καταλογίζονται σοβαρές παραλείψεις κατά τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση (με τις τεράστιες λευκές περιοχές στη χώρα), στην ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v