Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2018

Folli Follie: Για πόσο θα πετάει την μπάλα στην... εξέδρα;

Folli Follie: Για πόσο θα πετάει την μπάλα στην... εξέδρα;

Άλλη μια ανακοίνωση, που δεν ικανοποίησε την αγορά για το βάθος της, πρόσθεσε στο… παλμαρέ της η FF Group.

Εδώ και μία εβδομάδα η QCM έθεσε μια σειρά βασικών θεμάτων, για το κεφάλαιο κίνησης της FF Group (αποθέματα και απαιτήσεις), την ποιότητα των ελέγχων από πλευράς ορκωτών (ιδιαίτερα όσον αφορά στη θυγατρική της Κίνας), την ορθότητα του αριθμού του δικτύου λιανικής και των ταμειακών διαθεσίμων.

Επί των παραπάνω θεμάτων, η εισηγμένη δεν έχει παράσχει, σύμφωνα με αναλυτές και στελέχη της αγοράς, καθαρές απαντήσεις. Αντ' αυτού... πετάει, διαρκώς, την μπάλα στην εξέδρα.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι η ροή πληροφόρησης να παραπέμπει σε… μαρτύριο της σταγόνας. Μετά από σειρά ανακοινώσεων, διευκρινίστηκε χθες ότι ο όμιλος είναι με τη... βούλα χονδρέμπορος. Από τον ενοποιημένο τζίρο του 2017, τα 951 εκατ. ευρώ προέρχονται από πωλήσεις χονδρεμπορικής και μόλις 120 εκατ. από το δίκτυο λιανικής.

Μόνο που αν διαιρέσει κανείς τον τζίρο λιανικής με τον αριθμό των σημείων πώλησης (587) που αναφέρει η εταιρεία, προκύπτει ότι οι πωλήσεις ανά σημείο είναι μόλις 204 χιλ. ευρώ.

Μπορεί, όμως, το νούμερο να είναι παραπλανητικό καθώς δεν έχει διευκρινισθεί αναλυτικά πώς σπάει σε καταστήματα και άλλα σημεία πώλησης το δίκτυο των 587 σημείων, ούτε έχουν δοθεί στοιχεία επιμερισμού σε χονδρική και λιανική των αρνητικών συναλλαγματικών διαφορών.

Όλα αυτά μία εβδομάδα μετά…

Υ.Γ. Το κατάστημα στη Σόλωνος, για παράδειγμα, που αναφέρεται στη λίστα έχει κλείσει εδώ και χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v