Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2018

Ο φιλέλλην Ολλανδός μεγιστάνας και η στοίβα επενδυτικών προτάσεων

Ο φιλέλλην Ολλανδός μεγιστάνας και η στοίβα επενδυτικών προτάσεων

Μια μεγάλη στοίβα από υποψήφιες επενδύσεις στην Ελλάδα έχει πάνω στο γραφείο του ο Henry Holterman, επικεφαλής της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Reggeborgh Invest και γαμπρός του δισεκατομμυριούχου Dik Wessels, που πέθανε πέρυσι τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, όσοι παρακολουθούν τις κινήσεις του, υποστηρίζουν πως η κινητικότητα συνδέεται με ένα προσωπικό στοίχημα του Holterman πως η χώρα μας θα γνωρίσει πολύ καλύτερες ημέρες. Η ιδιαίτερη αγάπη του για την Κέρκυρα έχει οδηγήσει, επίσης, σε μια στενή συνεργασία με ισχυρό πολιτικό παράγοντα και πρώην υπουργό.

Η Reggerborgh Invest, εκτός από τη συμμετοχή του 9% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχει εμπλακεί ή εμπλέκεται αυτές τις ημέρες και σε πλήθος άλλων προσπαθειών για αγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.

Είναι, επίσης, και εκ των συνεταίρων της Vitol -που εμφανίζεται ως διεκδικητής του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων- στην εταιρεία διυλιστηρίων και αποθήκευσης καυσίμων Varo.

Η ολλανδική επενδυτική εταιρεία διαχειρίζεται κεφάλαια της οικογένειας Wessels και ελέγχει, μεταξύ άλλων, τη VolkerWessels, έναν από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης. Τα ηνία της Reggerborgh Invest και συνολικά της οικογενειακής περιουσίας έχει σήμερα ο Henry Holterman, παντρεμένος με την κόρη του Ολλανδού μεγιστάνα Gerita, ενώ στην επενδυτική εταιρεία εργάζεται και ο σύζυγος της δεύτερης κόρης του, της Inge...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v