Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2018

Forthnet: Προσθέτουν... αγωνιστικές να μη λήξει το πρωτάθλημα

Forthnet: Προσθέτουν... αγωνιστικές να μη λήξει το πρωτάθλημα

«Προσθέτουν συνεχώς αγωνιστικές, για να μην τελειώσει το πρωτάθλημα» οι τράπεζες, στην περίπτωση πώλησης της Forthnet. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι υποψήφιοι (δύο ή τρεις, ανάλογα με την πηγή της φημολογίας!) που είχαν υποβάλει προσφορές από τις 16 Μαρτίου για το 32,4% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, καλούνται τώρα να… ξαναϋποβάλουν!

Διότι παρήλθαν άκαρποι οι τρεις μήνες που είχαν ισχύ οι συγκεκριμένες προσφορές. Η νέα παράταση αναφέρεται ως «τελικό στάδιο», χωρίς να είναι γνωστό αν οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε πρόσθετα στοιχεία της εταιρείας. Θεωρείται, όμως, μονόδρομος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα με το πώς θα γράψουν οι τράπεζες τα δάνεια της Fοrthnet στις λογιστικές καταστάσεις του εξαμήνου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μπαινοβγαίνουν διάφορα ονόματα στη διαδικασία. Για παράδειγμα θεωρείται σίγουρη η υποψηφιότητα του ενιαίου σχήματος Vodafone - Wind, αλλά μπαινοβγαίνουν κι άλλοι διεκδικητές όπως η κοινοπραξία Athena - Odyssey και ο όμιλος ANT1.

Η Nomura International, που συντονίζει τη διαδικασία για λογαριασμό των τραπεζών, φαίνεται πάντως να έχει χάσει την μπάλα! Από τη μία, βλέπει μια πρόταση (Vodafone - Wind) που προβλέπει χρονοβόρο και «ευαίσθητη» νομικά διαδικασία μέσω ένταξης της Fοrthnet στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα και από την άλλη, προτάσεις με τις οποίες είναι επιφυλακτικές οι τράπεζες.

Πάνω από τη διαδικασία κρέμεται επίσης και ο πέλεκυς της DG Comp, της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δεν θέλει να μειωθούν οι «παίκτες» στην αγορά τηλεπικοινωνιών από τέσσερις σε τρεις.

Γι’ αυτό αρκετοί πιστεύουν πως η Nomura είναι παγιδευμένη σε έναν λαβύρινθο, από τον οποίο δύσκολα θα βγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v