Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2018

Ο όμιλος Καλογρίτσα, η ρωσική εγγυητική και το... κοινό μυστικό!

Ο όμιλος Καλογρίτσα, η ρωσική εγγυητική και το... κοινό μυστικό!

Σκληρά είναι τα παζάρια ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, στις τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του οποίου έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα.

Ο τελευταίος εξασφάλισε μεν εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης από ρωσική τράπεζα, ώστε να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων (εκκρεμεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου), αλλά είναι κοινό μυστικό πως δεν μπορεί να κατασκευάσει το έργο!

Την ίδια στιγμή, οι ισχυροί κατασκευαστές θεωρούν πως ο όμιλος Καλογρίτσα επικράτησε με πολύ υψηλές εκπτώσεις, άνω του 50%, και συνεπώς τα έργα «δεν βγαίνουν». Δεν είναι τυχαίο πως η ΑΚΤΩΡ υποκατέστησε την Τοξότης του κ. Καλογρίτσα σε συγκεκριμένες εργολαβίες, που έχουν και καλύτερα περιθώρια, χωρίς να έχει συμφωνήσει ακόμα για το Πάτρα - Πύργος.

Στο υπουργείο μπορεί επισήμως να δηλώνουν πως όλα πάνε καλά, αλλά προσπαθούν να διευρύνουν την κοινοπραξία του ομίλου Καλογρίτσα, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες.

«Κάποιος θα κάνει το ψυχικό» θα σκέφτονται, έχοντας στο μυαλό τους και την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ, που ανέλαβε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και στον άξονα Ακτιο - Πρέβεζα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v