Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2018

Σφηνάκια για Euromedica και το μέρισμα της Interamerican Ζωής

Σφηνάκια για Euromedica και το μέρισμα της Interamerican Ζωής

EUROMEDICA: Άλλη μια σημαντική δικαστική «νίκη» πέτυχε η Farallon στο μέτωπο της Euromedica καθώς κέρδισε το δικαίωμα να ασκήσει η ίδια τα δικαιώματα ψήφου των ενεχυριασμένων μετοχών «Αρωγής Θεσσαλονίκης» κατά την προσεχή γενική συνέλευση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Farallon έχει αγοράσει από τράπεζες δάνεια της Euromedica, μαζί με τις εξασφαλίσεις τους, ονομαστικής αξίας περίπου 200 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας «Αρωγή Θεσσαλονίκης» είναι μεταξύ των εξασφαλίσεων που έχει πάρει.

 

INTERAMERICAN ΖΩΗΣ: Τη δυνατότητα να διανείμει σημαντικά υψηλότερο μέρισμα χρήσης 2017 από αυτό που είχε αποφασισθεί αρχικά διερευνά η Interamerican Ζωής.

Η ασφαλιστική συνέταξε έκτακτη έκθεση αξιολόγησης Ιδίων Κινδύνων, η οποία έλεγξε τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη διανομή μερίσματος χρήσης 2017, ύψους 30 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητά της.

Η έκθεση εγκρίθηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο και απεστάλη στην εποπτική αρχή. Ενδεχόμενη αύξηση του μερίσματος στα 30 από 10 εκατ. ευρώ θα μειώσει το δείκτη φερεγγυότητας στο 164% από 185% με την Interamerican να παραμένει στην υψηλή (πράσινη) ζώνη κεφαλαιακής επάρκειας.

Εφόσον δεν τεθεί θέμα από την ΤτΕ, η σχετική απόφαση θα ληφθεί από την τακτική γενική συνέλευση της 3ης Σεπτεμβρίου .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v