Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2018

Η Βιοχάλκο, ο αγωγός και ο... λογαριασμός Τραμπ

Η Βιοχάλκο, ο αγωγός και ο... λογαριασμός Τραμπ

Περίπου 40 εκατ. δολάρια υψηλότερο θα είναι το κόστος του αγωγού πετρελαίου της Plains All American, τους σωλήνες για τον οποίο προμηθεύει ο όμιλος Βιοχάλκο, εξαιτίας των δασμών της αμερικανικής κυβέρνησης στον ευρωπαϊκό χάλυβα, όπως υποστήριξε προ ημερών ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού ομίλου.

Η επένδυση προχωρά κανονικά, αλλά - σε συνέχεια των πρόσφατων μέτρων του προέδρου Τραμπ κατά των τουρκικών χαλυβουργιών και βιομηχανιών αλουμινίου, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ενεργειακών κολοσσών στις ΗΠΑ.

Ο Willie Chiang, διευθυντής λειτουργίας της Plains All American, δήλωσε προ ημερών πως «προχωράμε κανονικά με την επένδυση, αλλά πιστεύουμε πως η επιβολή ενός φόρου σε υφιστάμενες παραγγελίες είναι άδικη, ειδικά όταν πρόκειται για υλικά που αγοράζουμε από το εξωτερικό γιατί δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στις ΗΠΑ.

Η διοίκηση της Interstate Natural Gas Association of America, που εκπροσωπεί ισχυρούς αμερικανικούς «παίκτες» στη μεταφορά ενέργειας, ανακοίνωσε πως οι νέοι δασμοί του προέδρου Ντ. Τραμπ «απειλούν πολύ σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις».

Παράλληλα, μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι έχουν ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση εξαίρεση από τους δασμούς καθώς αναμένεται να επιβαρυνθούν με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v