Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2002

Για ”ηλεκτρονικούς” επενδυτές (και... traders)

H κρίση αξιοπιστίας που μαστίζει τις αγορές, έχει επηρεάσει και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις αναλύσεις που προέρχονται από τα σχετικά ”τμήματα” των μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Κι αυτό γιατί ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ίσως προκύπτουν σοβαρά θέματα... conflict of interest (Με γνωστότατο πλέον παράδειγμα τον κάποτε διάσημο και τώρα... διαβόητο κ. Grubman της SSSB και τις εκθέσεις του για εταιρίες τηλεπικοινωνιών, όπως η... WorldCom).

Ετσι, η νέα τάση θέλει να περνούν στο προσκήνιο κάποιες μικρότερες εταιρίες που ειδικεύονται στην ανάλυση (και μόνον) χωρίς να ανακατεύονται με την παροχή άλλων επενδυτικών υπηρεσιών ή με τη διενέργεια συναλλαγών.

Σύμφωνη με αυτή την τάση φαίνεται να είναι και η τελευταία προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων, με άποψη και γνώσεις, της ομάδας του Investment Research & Analysis Journal (iraj.gr), την οποία οι τακτικοί επισκέπτες του euro2day έχουν ήδη ”γνωρίσει” από τις αναλύσεις τους για τα τεκταινόμενα στις αγορές, που πολύ συχνά δημοσιεύουμε.



Το όνομα αυτής της νέας προσπάθειας είναι metatrading.gr και σύμφωνα με τους εμπνευστές της, έρχεται να δώσει μία νέα πνοή στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ανάλυση των κεφαλαιαγορών.



Πρόκειται για μία νέα ηλεκτρονική συνδρομητική έκδοση που ξεκίνησε από χθες. Στην ουσία είναι μία ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ για την ελληνική κεφαλαιαγορά, χωρίς να λείπουν και οι αναφορές στις διεθνείς αγορές λόγω των επιδράσεων που προκαλούν, αλλά και του ευρύτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος.



”Το metatrading.gr, έχει στόχο να σχολιάζει θέματα που οι άλλοι δεν αγγίζουν, να καυτηριάζει νέα που οι άλλοι δεν τολμούν να θίξουν. Εξάλλου έχουμε αποδείξει (ως μέλη του ΙRAJ) ότι η ”πένα” μας είναι ανεξάρτητη. Κι αυτό συνεχίζεται στη νέα ιστοσελίδα”, λένε χαρακτηριστικά οι συντελεστές του εγχειρήματος.

Κι εμείς ευχόμαστε, καλή επιτυχία.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v