Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2018

FF Group: Το… τέρας της Ασίας και πόσοι γνώριζαν

FF Group: Το… τέρας της Ασίας και πόσοι γνώριζαν

Αργά και βασανιστικά προχωρά η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης ως προς την αναδιάρθρωση της Folli Follie, με την πλευρά των απαισιόδοξων σε ό,τι αφορά την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές να αυξάνεται, όσο περνούν οι μήνες και δεν βρίσκεται λύση.

Την ίδια στιγμή και παρά το γεγονός ότι ο Τζ. Κουτσολιούτσος παραμένει στη θέση του CEO, οι νέοι οικονομικοί διευθυντές, που εγκατέστησε ο Chief Restructuring Officer, έχουν πια μια αρκετά καλή εικόνα.

Με βάση τα όσα διαρρέονται, η έκταση της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων στις ασιατικές δραστηριότητες του ομίλου ήταν τέτοιου εύρους, που έπρεπε να «ξηλωθούν» ή να μπουν στο περιθώριο σειρά στελεχών και υπαλλήλων.

Όπως χαρακτηριστικά λέγεται, δημιουργήθηκε ένα… τέρας που κάθε χρόνο έπρεπε να συντηρείται με ακόμη μεγαλύτερη παραποίηση οικονομικών στοιχείων.

Ήταν, δε, τόσο χοντροκομμένα στημένη η απάτη, που δεν επιχειρήθηκε καν να συγκαλυφθεί. Η Alvarez&Marsal δεν δυσκολεύτηκε να δεσμεύσει τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι απλό: είναι δυνατόν με τέτοιας έκτασης απάτη, που διενεργούνταν επί σειρά ετών, να μη γνώριζε η διοίκηση του ομίλου το τι συνέβαινε στις ασιατικές δραστηριότητες;

Και είναι δυνατόν μετά από όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν, να αναφέρεται στο business plan, που ετοίμασαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ότι είναι δέον να διαχωρισθεί η δραστηριότητα στην Ασία από αυτή της Ευρώπης;

Δεν «χτυπάει» τουλάχιστον άσχημα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v