Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2019

Οι νέες υποσχέσεις της Folli Follie και η... δυσάρεστη έκπληξη για ΔΕΗ

Οι νέες υποσχέσεις της Folli Follie και η... δυσάρεστη έκπληξη για ΔΕΗ

FOLLI FOLLIE: Την υπόσχεση υπογραφής νέας σύμβασης με την Alvarez&Marshal, προκειμένου να επεκταθεί ο έλεγχος και σε εταιρείες-δορυφόρους της κινεζικής θυγατρικής, έδωσαν προφορικώς μέλη της διοίκησης της FFG, στο περιθώριο της πρόσφατης εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το θέμα είχαν θίξει και πάλι οι μικρομέτοχοι κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γ.Σ. της εταιρείας στις 21 Δεκεμβρίου, απειλώντας μάλιστα πως θα κινηθούν δικαστικά εναντίον των νέων μελών της διοίκησης, εάν και εφόσον δεν «κυνηγήσουν» την παλαιά διοίκηση της εταιρείας…

Η στήλη πάντως επιβεβαίωσε ότι η Α&Μ δεν έχει δεχθεί καμιά απολύτως νέα κρούση για δικανικούς ελέγχους ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Κατά τα λοιπά, εκτός από το σχέδιο της Deloitte, όλοι οι εμπλεκόμενοι περιμένουν τον αναμορφωμένο ισολογισμό χρήσης 2017 της μητρικής FFG, έργο που έχει αναλάβει η PwC.

H πρώτη εκτίμηση παράδοσης έκανε λόγο για τα μέσα Ιανουαρίου, η οποία προφανώς υπήρξε υπεραισιόδοξη. Η τελευταία ενημέρωση, και πάλι άτυπη αλλά από επίσημα χείλη (μέλη του σημερινού Δ.Σ. της εταιρίας), είναι πως ο ισολογισμός θα παραδοθεί τέλη Φεβρουαρίου!

Υπενθυμίζεται πως ακόμη κι αν η FFG καταλήξει σε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της, δεν θα μπορεί να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο 106β ή δ, χωρίς επίσημο ισολογισμό, αναμορφωμένο και υπογεγραμμένο από σοβαρό ελεγκτικό οίκο…

ΔEΗ: Μπορεί η ΔΕΗ να ξεκίνησε να χρεώνει με ένα ευρώ τους πελάτες της που λαμβάνουν τους λογαριασμούς ρεύματος σε έντυπη μορφή, έχοντας σαν στόχο την είσπραξη 40 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν αποκλείεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να της επιφυλάσσει μία δυσάρεστη έκπληξη…

Όπως πληροφορείται η στήλη, η ΡΑΕ ερευνά το θέμα κατόπιν και της παρέμβασης του Συνηγόρου του Καταναλωτή αλλά και της πλειάδας αναφορών πολιτών που φτάνουν στις υπηρεσίες της.

Πηγές θέλουν, η Αρχή να συμμερίζεται το συμπέρασμα του πορίσματος του Συνηγόρου και να θεωρεί αθέμιτη πρακτική τη χρέωση του ενός ευρώ. Φέρεται να καταλήγει σε απόφαση πως αν η ΔEH θέλει να δώσει κίνητρο για τη στροφή των καταναλωτών στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες, μπορεί να μειώσει κατά ένα ευρώ τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών της αλλά όχι να επιβαρύνει τους υπόλοιπους.

Δεν αποκλείεται λοιπόν… ο θησαυρός των 40 εκατ. ευρώ (σ.σ. η εταιρεία εκδίδει ετησίως 40 εκατ. έντυπους λογαριασμούς) να αποδειχθεί άνθρακας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v