Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2002

Δύο ”σενάρια” για την τιμή της Εθνικής

Τιμή στόχο τα 17 ευρώ ”βλέπει” για τη μετοχή της Εθνικής τράπεζας μία εκ των μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών, λαμβάνοντας υπ όψιν της μια σειρά από στοιχεία που αφορούν τη χρήση του 2002, αλλά και του 2003.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ανάλυση, που κυκλοφόρησε μόλις χθες, εμφανίζεται πλήρως προσαρμοσμένη στα δεδομένα της... εποχής.

Ετσι, ο συντάκτης της δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ενδεχομένως να αποδειχτεί δύσκολη η προσέγγιση της συγκεκριμένης ”δίκαιης” τιμής, ενώ παρουσιάζει και ένα ”απαισιόδοξο” σενάριο για τα έσοδα της ”μεγάλης μας φίλης” τόσο από τις βασικές τραπεζικές εργασίες όσο και από τις σχετιζόμενες με το Χρηματιστήριο Αξιών.

Με βάση λοιπόν το σενάριο αυτό, θέτει ως όριο-τιμής (προς τα... κάτω) τα 13 ευρώ.

Ο Χαμαιλέων οφείλει να ομολογήσει ότι βρίσκει ιδιαίτερα διαφωτιστική αυτή την προσέγγιση (που δημιουργεί κατά τρόπον τινά ένα ”trading range” για τους επενδυτές), ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους.

Αλλωστε ποτέ δεν υπάρχει μόνο το...καλό σενάριο, πόσο μάλλον όταν τα πάντα, από την αναπτυξη της οικονομίας έως το επίπεδο της χρηματιστηριακής αγοράς, βρίσκονται υπό συνεχή...αναμόρφωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v