Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2019

Οι ζηλευτές επιδόσεις της Entersoft και το... «αγκάθι»

Οι ζηλευτές επιδόσεις της Entersoft και το... «αγκάθι»

Οικονομικές επιδόσεις, ρευστότητα και χρηματιστηριακούς δείκτες που θα ζήλευαν πολλές εταιρείες της Κύριας Αγοράς εμφανίζει η εισηγμένη στην ΕΝΑ εταιρεία πληροφορικής Entersoft.

Με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της (19,6 εκατ.) και την περυσινή καθαρή της κερδοφορία που ανακοινώθηκε χθες (1,5 εκατ. ευρώ), το P/E υπολογίζεται στις 13 φορές.

Με δεδομένο ότι η εισηγμένη φέτος θα διανείμει μέρισμα ύψους 0,18 ευρώ ανά μετοχή (0,13 ευρώ πέρυσι), η σχετική απόδοση διαμορφώνεται λίγο πάνω από το 4%. Μάλιστα, με βάση την πρόταση της διοίκησης, θα μοιραστεί φέτος στους μετόχους μόνο το 53,5% των περυσινών καθαρών κερδών (το υπόλοιπο θα επανεπενδυθεί).

Επιπλέον, μιλάμε για εταιρεία που διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και ταμείο ύψους 2,98 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η διοίκηση της Entersoft προβλέπει για φέτος νέα σημαντική βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων, καθώς, όπως αναφέρει: «Για το 2019, η επιδίωξη της διοίκησης είναι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης, με αιχμή του δόρατος την απόκτηση νέων πελατών στα ERP συστήματα, την ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό αλλά και την περαιτέρω διείσδυση των νέων και καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών της στον χώρο του Supply Chain, του Enterprise Mobility και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Η υπογραφή πλήθους νέων συμβάσεων εντός του 2018 έχει δημιουργήσει ένα πολύ θετικό ανεκτέλεστο έργων και για το 2019. Αν δεν αντιμετωπίσουμε κάποιο έκτακτο γεγονός, προβλέπουμε με σχετική ασφάλεια ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης για το 2019 θα διατηρηθούν ή και θα ενταθούν. Την άποψή μας αυτή ενισχύουν τόσο οι αυξανόμενες επενδύσεις των επιχειρήσεων σε ψηφιακά συστήματα όσο και η έναρξη υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ που θα τονώσει τη ζήτηση για λογισμικά και υπηρεσίες του ομίλου. Οι πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 ενδέχεται να επηρεάσουν τις πωλήσεις πρόσκαιρα και μόνο σε ό,τι αφορά νέους πελάτες. Στο τέλος του έτους εκτιμούμε ότι η επίδραση αυτή δεν θα είναι σημαντική».

Υ.Γ.: «Αγκάθι» για τη μετοχή, η χαμηλή της εμπορευσιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v