Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2019

Εχει αποφασίσει η DT την τύχη της Telekom Romania;

Εχει αποφασίσει η DT την τύχη της Telekom Romania;

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου περί σχεδίου του γερμανικού ομίλου Deutsche Telekom για πώληση των θυγατρικών του ΟΤΕ στη Ρουμανία.

«Η διοίκηση της Deutsche Telekom εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία», σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ. Μάλιστα επισημαίνεται πως η προσπάθεια πώλησης εντάθηκε μετά την επιβολή του τέλους 3% επί του τζίρου των εταιρειών τηλεπικοινωνιών στη Ρουμανία.

Η διοίκηση του OTE, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, είχε αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο OTE ελέγχει το 54% της Telekom Romania και το 70% της Telekom Mobile Romania, θυγατρικής εταιρείας της πρώτης. Οσο για τους πιθανούς αγοραστές, στα ρεπορτάζ του ρουμανικού Τύπου αναφέρεται πως είναι άγνωστο αν οι δύο εταιρείες πωληθούν σε υφιστάμενο «παίκτη» ή σε νεοεισερχόμενο επενδυτή.

Στις αρχές του έτους, ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Spas Roussev, που απέκτησε πρόσφατα την Telecom Albania από τον OTE, είχε δηλώσει πως συζητά με την Deutsche Telekom και την εξαγορά της Telekom Romania, αλλά και της θυγατρικής του γερμανικού ομίλου στα Σκόπια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v