Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2019

Σφηνάκια για Νάκα, Inform Λύκος και το πιθανό ντιλ XAK με ΧΑ

Σφηνάκια για Νάκα, Inform Λύκος και το πιθανό ντιλ XAK με ΧΑ

ΧΑ-ΧΑΚ. Όσοι μιλούν για σενάρια διεκδίκησης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) από την ΕΧΑΕ, ενδεχομένως θα χρειαστεί να κρατήσουν μικρό καλάθι.

Βέβαια, αρχικό ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς φαίνεται να υπάρχει. Επίσης -θεωρητικά τουλάχιστον- το ΧΑΚ ετοιμάζεται να βγει (για μια ακόμη φορά) προς πώληση (ιδιωτικοποίηση) μέσα στο 2020.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς το μεγάλο ζητούμενο είναι το ύψος του τιμήματος. Ο φόβος λοιπόν είναι -σύμφωνα με κυπριακούς κύκλους- ότι προκειμένου η ιδιωτικοποίηση να μη θεωρηθεί «ξεπούλημα», θα ασκηθούν πολιτικές πιέσεις και τελικά θα διαμορφωθεί ένα τίμημα το οποίο θα αποτρέψει το ενδιαφέρον οποιουδήποτε αγοραστή

 

ΝΑΚΑΣ. Με βάση την προχθεσινή απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης για επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή και το χθεσινό κλείσιμο του τίτλου (στα 2 ευρώ), η απόδοση χρηματικών διανομών του Μουσικού Οίκου Νάκα διαμορφώνεται στο καθόλου ευκαταφρόνητο (και αφορολόγητο) 4,5%.
Όμως, στις αρχές του 2020 -στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων-, η διοίκηση της εισηγμένης προτίθεται να μοιράσει και μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης που έληξε στις 30/6/2019 (το οποίο θα φορολογηθεί με συντελεστή 5%), οπότε η συνολική απόδοση του τίτλου αναμένεται να υπερβεί το 6,5% για φέτος.

Η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας (12,68 εκατ. ευρώ) οδηγεί σε δείκτες P/E 17,3 και σε P/BV 0,71.

ΥΓ: Γνωστή ΑΕΔΑΚ έχει πάρει θέση στη μετοχή εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα τιμών από τα τρέχοντα.

INFORM-ΛΥΚΟΣ. Δημοσιεύτηκε χθες το ενημερωτικό δελτίο για τη μετατροπή της Inform Λύκος σε εταιρεία holding (απόσχιση της εγχώριας δραστηριότητας και εισφορά σε 100% θυγατρική της).

Είναι προφανές ότι από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση δεν επηρεάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, πλην όμως -όπως έχει επισημάνει και κατά το παρελθόν το Euro2day.gr- διευκολύνεται η διανομή μερίσματος στους μετόχους, προερχόμενο από τα κέρδη της ρουμανικής θυγατρικής.

Επιπλέον, διευκολύνεται και η διοίκηση του ομίλου για σύναψη στρατηγικών συνεργασιών: «Θα ενισχυθεί η ευελιξία για ενδεχόμενες ευκαιρίες στρατηγικών συνεργασιών, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v