Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2002

OTE: Τί προτιμάτε Bofa ή JP Morgan;

Σπάνια οι εκτιμήσεις δύο μεγάλων επενδυτικών οίκων είναι τόσο ξεκάθαρα αντίθετες στο θέμα της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσει μια ελληνική εταιρία.

Ο λόγος βέβαια για τον ΟΤΕ, καθώς αίσθηση προκάλεσε χθεσινή έκθεση της JP Morgan, που έφερε στη δημοσιότητα το euro2day.gr, σύμφωνα με την οποία η επιλογή του Οργανισμού να ενισχύσει την παρουσία του στη RomTelecom και άρα στην αγορά της Ρουμανίας είναι λανθασμένη.

Στο νου του Χαμαιλέοντος ήλθε σχεδόν αμέσως μια άλλη σχετικά πρόσφατη έκθεση ενός αμερικανικού και πάλι οίκου, της Bank of America Securities, σύμφωνα με την οποία, η μετοχή του ΟΤΕ για να ξεπεράσει τις τιμές στόχους που είχαν τεθεί ΠΡΕΠΕΙ να επιτύχει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στη Ρουμανία και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.

(η έκθεση μπορεί να αναζητηθεί στο euro2day.gr είτε μέσω της ”ΑΝΑΖΉΤΗΣΗΣ” είτε στη κατηγορία Ειδήσεις:ΑΓΟΡΑ είτε μέσω της καρτέλας μετοχής-ΟΤΕ)

Σε βάθος χρόνου, πέρα από τις βραχυμεσοχρόνιες εισροές και εκροές που φαίνεται να προβληματίζουν την JP Morgan, όχι όμως και την BofA βρίσκεται βέβαια ένα θεμελιώδες ερώτημα.

Τι θα έχει τελικά μεγαλύτερη αξία, ένας ΟΤΕ με ”αγορά” κάποιων εκατομμυρίων ελλήνων ή ένας ΟΤΕ με σεβαστό μερίδιο σε μια συνολική αγορά ύψους 60 εκατ. ”εν δυνάμει” πελατών;

Οσο κι αν φαίνεται παράξενο το ”δίλημμα” αυτό δεν απασχολεί μόνο τους ξένους αναλυτές, αλλά και... εγχώριες δυνάμεις, οι οποίες για κάποιους λόγους δεν θέλουν πλέον την επέκταση του ΟΤΕ.

Υ.Γ. Το ζήτημα βέβαια δεν τελειώνει στο αν ωφελεί ή όχι η επέκταση.

Υπάρχουν ερωτήματα για τους όρους, την οργάνωση και τη στελέχωση αυτής της επέκτασης, ερωτήματα όπως αυτά που θέτουν άλλα σχόλια της στήλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v