Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2002

Η τιμή του ΟΤΕ, το buyback και οι φήμες

Αναταραχή δημιούργησε –όπως ήταν αναμενόμενο- η πώληση 2 σχεδόν εκατ. μετοχών του ΟΤΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση που ώθησε την μετοχή 4,71% χαμηλότερα με αποτέλεσμα να φθάσει στα επίπεδα του Αυγούστου... 1996!!

Οι φήμες για μία ακόμη φορά οργίασαν σχετικά με το ποιός και για ποιούς λόγους αποφάσισε μια τόσο δραστική ”αναδιάρθρωση” του χαρτοφυλακίου του, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να δώσει σαφείς εξηγήσεις.

Ως συνήθης ”ύποπτος” αναφερόταν βεβαίως η Capital International που φέρεται να ρευστοποιεί εντόνως το τελευταίο - ολίγον τι μεγάλο- διάστημα...

Τι ακριβώς δεν τους ”αρέσει” (των πωλητών) στον ΟΤΕ, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του θεωρεί ”τεχνική” την αντίδραση, ενώ στελέχη του που υποτίθεται ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν, εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη συνέχεια.

Πάντως, ο Οργανισμός δεν φαίνεται να έχει ακόμη ενεργοποιήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών. Κι αυτό δοθέντων των... συνθηκών είναι ίσως ολίγον... αξιοπερίεργο. Μπορεί όμως και να μην είναι καθώς και η... ”άμυνα” θέλει τις τακτικές και τους ελιγμούς της.



Προαπαιτούμενο για την ενεργοποίηση του προγράμματος (που έχει ήδη εγκριθεί από τους μετόχους) λέγεται από κύκλους του οργανισμού, είναι η λήψη απόφασης από το Δ.Σ. του ΟΤΕ και η ανακοίνωση της στο Χ.Α.

”Αμήν και πότε” θα πρόσθεταν οι μέτοχοι που... ΔΕΝ ρευστοποιούν.

Ο Χαμαιλέων πάντως δεν αποκλείει κάποιο αιφνιδιασμό, εντός των ημερών... Διότι πολλές φήμες σέρνονται σε ιδιαιτέρως... ”στενούς” κύκλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v