Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2002

Οι επιπτώσεις της ”μαύρης τρύπας” στον ΟΤΕ

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΟΤΕ για νέα εμπλοκή στην υπόθεση RomTelecom ίσως είναι η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι. Η εντύπωση ότι υπάρχει μια ”μαύρη τρύπα” στην αξιοπιστία του Οργανισμού, η οποία απειλεί να ”ρουφήξει” στο κενό όλα τα θετικά στοιχεία από την οικονομική του δραστηριότητα, είναι πλέον διάχυτη.

Αδιάψευστος μάρτυρας, η τιμή της μετοχής που έχει ήδη υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο ΟΤΕ εμφανίζεται πλέον όχι απλώς έρμαιο στα τερτίπια της Ρουμανικής πλευράς, αλλά και... ουραγός των δημοσιευμάτων που τον αφορούν!!

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΟΤΕ έσπευσε να υποβαθμίσει δημοσιεύματα που έφεραν στο φως κείμενα της συμφωνίας για τη RomTelecom, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα δυσμενείς αλλαγές για τα συμφέροντα του ΟΤΕ στην τιμολογιακή πολιτική που επιβάλλει η ρουμανική αρχή τηλεπικοινωνιών.

Εν συνεχεία, όπως γίνεται τώρα εμφανές, προσπάθησε να διαπραγματευτεί ...σιωπηρά με τους Ρουμάνους για να δώσει λύση στα προβλήματα.

Απέτυχε όμως και αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί μία μόλις μέρα πριν την προγραμματισμένη ανακοίνωση των αποτελέσμάτων 9μήνου και του πλήρους περιεχομένου της συμφωνίας για τη RomTelecom, σε έλληνες και διεθνείς επενδυτές!!!

Το συμπέρασμα δεν μπορεί παρά να είναι ένα. Εάν δεν υπάρξει γρήγορα κάποια κίνηση κορυφής που να σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής και αύξηση της αποφασιστικότητας, δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος!

Κίνδυνος που δεν αφορά απλά και μόνον στη στρατηγική εξωτερικών επενδύσεων του ιδίου του Οργανισμού ή στην τιμή της μετοχής του, αλλά και γενικότερα στη στρατηγική επιλογή της ”έπέκτασης” της οικονομικής μας δραστηριότητας σε χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Διότι η RomTelecom αποτελεί μία από τις ”σημαίες” αυτής της προσπάθειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v