Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2002

Οι hi-tech άδειες και τα... προσκόμματα

Πιο κοντά από ποτέ, υποστηρίζουν οι... φημολογούντες ότι βρίσκεται η Telestet, στην απόκτηση της πολυπόθητης άδειας σταθερής, ασύρματης πρόσβασης (LMDS).

Στελέχη της Stet Hellas αναφέρουν σχετικά ότι ”η διοίκηση συζητά με διάφορους”, δεδομένου όμως ότι οι άδειες που έχουν δοθεί είναι περιορισμένες, μόνη ”διαθέσιμη” φαίνεται να είναι αυτή της Europrom.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι εταιρίες που είχαν αδειοδοτηθεί με τη συγκεκριμένη άδεια, είχαν αναλάβει και την υποχρέωση να προχωρήσουν στην κατασκευή δικτύου, ώστε να καλύψουν γεωγραφικά και πληθυσμιακά κάποια κομμάτια της ελληνικής επικράτειας, βάσει χρονοδιαγραμμάτων.

Η άδεια λοιπόν της Europrom φαίνεται να λήγει στις αρχές του επομένου έτους, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κατά τα φαινόμενα, κάποια πρόοδος στις εργασίες.

Συνεπώς, η Telestet (αν προχωρήσει σε αγορά της) δεν θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις. Εκτός αν η διοίκηση της εταιρίας γνωρίζει κάτι... παραπάνω.

Από την άλλη μεριά η ΕΕΤΤ (που είναι ο αρμόδιος ”ελεγκτικός” φορέας) φαίνεται πλέον διατεθειμένη να δώσει μια ”σιωπηρή” παράταση στις προθεσμίες. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, θα δημιουργήσει αντιδράσεις από τις υπόλοιπες εταιρίες που φανήκαν... συνεπείς με τις δεσεμεύσεις.

Ηδη, όπως μαθαίνει ο Χαμαιλέοντας, τα επιτελεία των υπόλοιπων ”αδειούχων” προετοιμάζονται για δικαστικές μάχες, προκειμένου να διεκδικήσουν ”τα δίκια τους”.

Λέτε να δούμε την ΕΕΕΤ να τρέχει στα... δικαστήρια;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v