Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2002

Το γαλλικό deal και οι εγχώριοι...ντελάληδες!!

Τελικά κάποιοι πρέπει να βιάζονται πολύ να... ”πουλήσουν” πρόσθετο ποσοστό της Εμπορικής στην Credit Agricole.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί η... λαχτάρα τους να καταλήξουν στο συμπέρασμα οτι η δημόσια προσφορά για την εξαγορά της Credit Lyonnais, επισπεύδει την απόκτηση πρόσθετου ποσοστού στην ”δική μας” Εμπορική;

Αναλύσεις του είδους 1+1=... 3 μάλλον πρέπει να αποφεύγονται τη σήμερον ημέρα, ιδίως όταν ο υποψήφιος αγοραστής αντιμετωπίζει ήδη κριτική για την τελευταία κίνηση του.

Ο λόγος βέβαια για την Credit Agricole, η οποία όντως επικράτησε της BNP στη διεκδίκηση της Credit Lyonnais, έναντι όμως ενός τιμήματος που δεν... πολυάρεσε στην αγορά.

Ιδιαίτερα έντονη κριτική, άσκησε ήδη από χθές η γνωστή στήλη Lex των Financial Τimes, ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι η τιμή της μετοχής της γαλλικής ”αγροτικής τράπεζας” πιέστηκε χθές και απώλεσε το 1,9% της αξίας της , ενω κέρδη κατέγραψαν άλλες μικρότερες τράπεζες, όπως η Dexia και η Societe Generale...

To ερώτημα κατόπιν αυτών είναι κατα πόσον η γαλλική τράπεζα, η μεγαλύτερη πλέον της Γαλλίας, είναι πρόθυμη να αναλάβει πρόσθετες υποχρεώσεις στο εξωτερικό, όταν έχει ήδη μπόλικη δουλειά στο... εσωτερικό, για να υλοποιήσει τη συγχώνευση.

Κι αυτό το ερώτημα, ίσως να μην επιδέχεται εύκολες απαντήσεις του τύπου ”ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v