Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2021

Intertech: Τρία σενάρια για τη μεταβίβαση του 29,5% *Το Blame game Σακελλαρίου-Δένδια και ο Μπογδάνος

Intertech: Τρία σενάρια για τη μεταβίβαση του 29,5% *Το Blame game Σακελλαρίου-Δένδια και ο Μπογδάνος

INTERTECH: «Σιγή ιχθύος» επικρατεί για τη συναλλαγή που (τελικά) έγινε χθες στο ταμπλό του ΧΑ και αφορούσε το 29,5% της Intertech, ποσοστό που παραπέμπει στο μερίδιο του Δημήτρη Κοντομηνά (βλέπε σχετικό χθεσινό σχόλιο του «Χαμαιλέοντα»).

Κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη δηλώνουν άγνοια και έτσι τα πιθανότερα σενάρια είναι τρία.

Πρώτον, ο αγοραστής του πακέτου να είναι η πλευρά του επιχειρηματία (και μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας) Κων/νου Αμοιρίδη, κάτι που αν συμβαίνει, θα οδηγήσει στη συνέχεια σε δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους.

Δεύτερον, ο αγοραστής να μην είναι ο κ. Αμοιρίδης, αλλά άλλος επενδυτής-επιχειρηματίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, ζητούμενο είναι το πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις των δύο μεγαλύτερων μετόχων και το πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ίδια την εισηγμένη (π.χ. συνέργειες, επέκταση σε νέες δραστηριότητες, επεκτάσεις) και

τρίτον, να πρόκειται για ένα «πέρασμα» των μετοχών του Δημήτρη Κοντομηνά είτε προς κάποιους πιστωτές (π.χ. τράπεζες), είτε προς άλλο νομικό πρόσωπο του ίδιου επιχειρηματία.

Οψόμαθα…

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Μάθαμε στην ευκολία οι Έλληνες καταναλωτές. Η εστίαση έκοψε τζίρο από τα σούπερ μάρκετ στην επανεκκίνησή της, δεν φαίνεται όμως να πήρε όλη την αξία που κέρδισε το οργανωμένο λιανεμπόριο στα lockdown.

H εντός σπιτιού κατανάλωση καλά κρατεί, ενώ ενισχύεται και μέσα από το online κανάλι. Πληροφορίες θέλουν την αγορά του online σούπερ μάρκετ να παραμένει έντονα ανοδική, αν και μακριά από τον ρυθμό της τάξης του 500% που είδε τους πρώτους μήνες του 2021.

Και μπορεί σήμερα να μη δημιουργεί ανατροπές στα μερίδια των παικτών της αγοράς, αλλά με τους ρυθμούς που «τρέχει» κάποιοι ίσως αρχίσουν να ανησυχούν...

Σημειώνεται ότι το καταναλωτικό κοινό των οnline supermarket φτάνει ήδη το 12% της αγοράς, όταν το 2019 ήταν στο 1-2%.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: «Φωτιές» άναψε η ακύρωση της βράβευσης από την Προεδρία της Δημοκρατίας του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Ενώ είχε ανακοινωθεί πως θα λάβει τιμητική διάκριση για το έργο του από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ύστατη ώρα ανακοινώθηκε η ακύρωση της βράβευσης, και μάλιστα η είδηση έγινε γνωστή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

 Ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένα μπαλάκι ανταλλαγής ευθυνών μεταξύ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του υπουργείου Εξωτερικών, μέσω διαρροών, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει τελικά ποιος φταίει.

Από τη μία, το υπουργείο «νίπτει τας χείρας του», υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ευθύνη για την απονομή ή όχι στον κ. Αποστολόπουλο, ότι ο κ. Δένδιας δεν έχει βάλει καμία σχετική υπογραφή και ότι αρμόδια είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Προεδρία, από την πλευρά της, επιμένει, επίσης μέσω κύκλων, ότι το υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε τα πρόσωπα τα οποία παρασημοφορεί ακολούθως η κυρία Σακελλαροπούλου.

Όσο για τον ίδιο τον διασώστη, στον οποίο ασκείται κριτική για τις λεκτικές επιθέσεις του σε λιμενικό και αστυνομία, με ανάρτησή του, δηλώνει «περήφανος "επιθετικός επικριτής" για πάντα».

Για την ιστορία, ο κ. Δένδιας δεν παρέστη στη λιτή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα.

Μια ωραία ατμόσφαιρα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v